kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Dengir Bey hakkında ciddi bir delil yok''

Giriş Saati : 26.09.2008 13:01
Yeni Haber
AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, TBMM'de gerçekleşen dünkü tartışmada her iki tartışmacının soğukkanlı bir tavır çizdiğini belirterek, ''Ancak görüldüğü gibi Dengir Fırat hakkında ciddi bir delil yok'' dedi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde partisinin iftar programına katılan AK Partili Faruk Koca, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında dün TBMM'de basın karşısında yapılan tartışma hakkında konuştu. Tartışmayı oldukça düzeyli bulduğunu söyleyen Koca, ancak CHP'nin her zaman bu tür yöntemlere başvurduğunu söyleyerek, ''Asılsız iddialarla her zaman kamuoyunu meşgul ederek, iktidarla uğraşıyorlar.'' dedi. Koca, dünkü tartışma hakkında şunları söyledi:

''Maalesef CHP iddiaların altı hep boş çıkıyor. Bu CHP'nin aleyhine işleyen bir süreç. Maalesef hep eksik belge ve bilgiye dayalı iddialar. Dengir beyde Kemal beyde oldukça soğukkanlıydı ve nezaketlerini koruyarak tartıştılar. Ama bu görüldü ki ciddi bir iddia yok. Daha doğrusu onun var olduğu belgelerin tekzibi yapıldı; Dengir Bey tarafından. Çünkü herkesle ilgili iddialarda bulunulur hatta kararlar verilir. Ama bu üst mahkemeler kararlarla ilgili değerlendirme yapar.

Nihayetinde hem savcılık hem de mahkeme Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği hayali ihracatla ilgili iddiaları çürütür nitelikte. Kararları Dengir Bey delilleriyle sundu. Ama maalesef tartışmanın başlangıcında ilk düzey sorunu vardı. Ama bugün her iki siyasimizde olgun bir şekilde tartıştı. Gerekli olanı kamu vicdanı en doğru şekilde değerlendirecektir.''

''KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARI MAHKEME KARARLARINA BAKMALI"

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun öne sürdüğü iddialar hakkında ise AK Partili Koca, ''Kemal Bey de bugün diyor ki: Dengir Bey'in geçmişte ortak olduğu bir şirkette şirketin malını taşıyan bir tırda eroin yakalandı mı? Şimdi bak bu kötü niyetli bir şey. Siyaset böyle yapılmaz.

Herkeste herkesin malı her ihracatçı veya bir başka iş yapan firma malını bir yere gönderirken yolda her türlü iş başına gelebilir. Ama asolan o işi yapanın kim olduğuyla ilgilidir. Buna da mahkemeler karar verir. Şimdi ne o firmayla ilgili, ne Dengir beyle ilgili en ufak hukuki bir soruşturma, kovuşturma yok. Bir ifade bile yok. Eee şimdi Dengir Bey'in geçmişte ortak olduğu Mersin'deki şirket Avrupa'ya ihracat yapıyor.

Sebze ve meyve ihracatı yapıyor. O ihracatı taşıyan firma tırının şoförü birilerinin cazip tekliflerine sıcak bakarak böyle bir malı taşıyor. Zaten daha öncede polis, emniyet, istihbarat bu şahısla ilgili şüpheleri var. Bu şahsı takibe almışlar ve yakalamışlar. Burada Dengir Beyin, o firmanın ne suçu olabilir. Bu hepimizin başına gelebilir. Yarın hepimizin arabası var, biri getirse yasak bir şey koysa biz mi sorumlu olacağız? Böyle bir suçlama olabilir mi? Ama Kemal Bey bu soruyu sorarak kamuoyunda Dengir Bey'in sanki uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor imajını veriyor, kötü bir siyaset.''

''ÖNDER SAV'IN, HATASINI TELAFİ İÇİN ADIM ATMASINI BEKLERDİK''

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, daha önce Elmadağ'da Hz. Muhammet ve Hac konusunda yaptığı talihsiz açıklamalarada değinen Faruk Koca, ''Önder Bey adına öyle bir talihsiz açıklama yapılmasına üzüldüm. Ama Önder Bey'den de ki siyaset tecrübesi olan bir isim, bunu telafi edecek adımlar beklerdi kamuoyu ama maalesef CHP'lilerin genel karakteri bu.'' şeklinde konuştu.

CHP'lilerin halktan özür dileme kültürüne sahip olmadığını savunan Koca, ''Yaptığı yanlışlardan dolayı halktan, milletten, ülkeden özür dileme gibi bir kültüre sahip değiller. Bu aslında bilinç altındaki bakış açılarını da siyasi bakış açılarını da topluma bakış açılarını da yansıtan bir durum. Bir gerçek var CHP'ye göre halk olur, CHP'ye göre millet olur. CHP'ye göre devlet olur mantığını yani Tek Parti dönemi siyaseti geçerli bu partide'' dedi.

Önder Sav'ın açıklamalarını talihsiz beyanlar olarak nitelendiren Koca, ''Çok ağır bir ithamda bulundu ki Peygamberimiz aleyhine söylediği yenilir yutulur cinsten değil; mukaddes beldelerle ilgili söylediği sözlerde yenilir yutulur cinsten değil. Ama bundan dolayı bir özür dileme nezaketinde bile bulunmadı. O da bilinç altında onların bu toplumun değerleri ile dini ile inancı ile ne kadar uzak olduğunu, hatta hatta bazı yerlerde bu toplumun dini değerlerine inançlarına düşmanlık yaptığını kamuoyu biliyor. Ve kamuoyu bunları da her seçimde değerlendiriyor.'' diye konuştu.

CHP'nin demokrasiyi son derece yanlış yorumladığını söyleyen Koca, ''Bunlara göre demokrasi; CHP'ye hizmet eden demokrasidir.'' şeklinde konuşmasını sürdürdü.

(CİHAN)