kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li başkandan rüşvet konuşmaları

Giriş Saati : 26.09.2008 12:02
Güncelleme : 26.09.2008 13:01
Yeni Haber
Siyaset gündemi bugün de CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu iddia edilen rüşvet kasetiyle çalkalanıyor. Kanal7.com'da yayınlanan ve Muzaffer Erylılmaz'a ait olduğu savunulan ses kaydında Eryılmaz, yanındaki şahsa belediyeyi hangi şartlarda yönettiği konusunda dert yanarken, rüşvet pazarlıkları, Meclis üyelerine ödenen rüşvetin nasıl temin edildiğini, satın alma yapacak firmalara malları nerelerden alma konusunda nasıl müdahale ettiklerini açıklıyor.

Ses kaydından şunlar yer alıyor:
"Gayri resmi bir spor kulubümüz var. Biz bazen oraya yardım istiyoruz, oraya araba aldırıyoruz. Mütahitlerden alınanlar ise Belediye Meclis üyelerine dağıtılıyor. Bu para ayda 100-150 bin YTL'yi buluyor.
* Şimdi biz burada... Şeylerle, yamyamları onları doyurmak için benim dört ayrı eski Muzzafer olmam gerekiyor. Bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum.
* 100-150 milyar borç alın da Meclis üyelerine verilecek.
* Yani bizim burada bunu yaparken de bunların bazıları dilleniyor tabi.
* Ama yapılan burada esas şey, imar konuları var. İmarda adam diyor ki benim yerim şurada var. Diyoruz ki git, kulübe bağışla, minibüs al falan...
* Her gelen dosyanın üzerine atlıyor. Ben buradan ne götürürüm. Hergün koltuğunda dosya..

"CHP İLE ÇALIŞIP CHP'Yİ ELEŞTİRİYORLAR"
* Dışarı çıkıyor diyor ki işini hallettim şu kadar ver. Ben burada son dört ayda, adam bizde, resmen tehdit etti.
* Ben 10 gündür benim Allah'ım şaştı. Ben hiçbir işe bakamıyorum. Bu herifler için gidip müteahhitten rica ettik, 75 bin dolar borç alıp, 50 laptop dağıttık.
* Personel dediğin işte bu tipler. Yani TİP'çi DEHAP'lı... Benim yanımda CHP'yi eleştiriyor. Burada partizanlık yapmıyorum ama partiliyim.

İZLEDİKTEN SONRA AÇIKLAMA YAPACAK
Eryılmaz ise Kanal 7'de yayınlanan bu iddialar konusunda "Televizyondaki haberi izlemedim. Sadece birkaç arkadaştan duydum. Önce söz konusu haberleri izleyeyim, inceleyeyim, sonra açıklama yapabilirim" dedi.