kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

25.09.2008
Alitalia'yı İtalyan şirketleri alacak
İtalya'nın ulusal hava yolu şirketi Alitalia'nın satışıyla ilgili krizde çözüme doğru hızla ilerleniyor. Toplam 16 İtalyan şirketinin oluşturduğu İtalyan Havayolları Şirketi (CAI) adlı konsorsiyumun Alitalia'nın yeni sahibi olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Geçen hafta müzakerelerin tıkanmasına yol açmış olan kimi sendikaların da uzlaşı sinyali vermelerinin ardından, satışın resmileşmesi ve tarafların her an imza masasına oturmaları bekleniyor. Lufthansa ve Air France-KLM ise belirli oranda hisse alarak CAI ile ortaklık düşüncesini değerlendiriyorlar ancak CAI tarafından yabancı hava yolu şirketlerine verilebilecek hisse oranının yüzde 20 civarında olacağı belirtiliyor. İtalyan hükümeti tarafından yapılan çağrı üzerine sendikalarla Başbakanlık binası olarak kullanılan Chigi Sarayı'nda biraraya gelen CAI Başkanı Roberto Colannino, toplantı öncesinde yaptığı değerlendirmede, "Bazı açılımlar söz konusu. Bu koşullarda uzlaşı sağlanması mümkün" diye konuştu.

Woo-choong ikinci kez mahkum oldu
Güney Kore devi Daewoo'nun, yolsuzluk nedeniyle 2006'da hapis cezası aldıktan sonra affedilen eski patronu Kim Woo-choong, bu kez de 99.6 milyon Amerikan doları kadar bir parayı gizlemek suçundan 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Savcılık, işbirliği yapan sanık hakkında tecilli hapis cezası verildiğini açıkladı. Bir zamanlar Güney Kore'de ekonomik büyümenin sembolü olarak görülen Kim Woo-choong, bir dizi sahtekarlık ve zimmete para geçirme suçlamasıyla karşı karşıya kalmış, 9 milyar dolar borç bulabilmek için şirketin hisselerinin ve mal varlıklarının değerini yüksek göstermekle suçlanmıştı. Kim, o dönemde şirketinin batmasının yol açtığı sorunlar için halktan özür dilemişti.

Clark Gable sigaradan epey para kazanmış
Yeni bir araştırma, dev sigara şirketlerinin, 1930'lu ve 1940'lı yıllarda ciro yapmak için Hollywood'un "Altın Çağı"nın film yıldızlarına servet ödediğini ortaya koydu. Tütün Kontrolü dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Clark Gable, Spencer Tracey, Bette Davis ve John Wayne gibi ünlü yıldızlar, stüdyolarıyla sigara şirketleri arasında yapılan anlaşma kapsamında filmlerde sigara reklamı yaptı. Sigara şirketleri de bunun karşılığında yıldızların ve filmlerinin afiş ve reklam harcamalarını karşıladı. ABD'de 1930'lı yılların sonunda bir sigara firması film yıldızlarına bugünün parasıyla bir yılda 3.2 milyon dolar ödedi. Başrol oyuncularına bugünün parasıyla yılda 150 bin dolara yakın ücret ödendi.

Yunan Hygeia'dan 53 milyon $'lık yatırım
Yunan tıp merkezi Hygeia, Şafak hastane grubunun yüzde 50'sini 48 milyon dolara satın aldığını açıkladı. Anlaşma çerçevesinde Hygeia, Şafak'ın yönetim kurulunda çoğunluğa sahip olacak. Yunan grup, Şafak'ın İstanbul'da sahibi olduğu bir arsanın da yüzde 50'sini 5 milyon dolara alacak veburada yeni bir hastane inşa edecek. Şafak'ın İstanbul'da toplam 470 yatak kapasiteli dört hastanesi bulunuyor. Sağlık sektöründe önde gelen şirketler arasında yer alan Şafak Grubu, İstanbulda JF Kennedy, Avrupa, İstanbul ve Göztepe hastanelerini işletiyor. Şafak Grubu'nun 2007 yılında 8 milşyon dolar kelde etmişti. Hygeia, satın almanın Rekabet Kurulu onayına tabi olduğunu belirtti. Piyasa değeri 356 milyon Euro olan Hygenia'nın hisselerinin çoğunluğuna Marfin Investment Group (MIG) sahip.