kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Piyasalar çalkantılı

Giriş Saati : 26.09.2008 10:30
Güncelleme : 26.09.2008 17:44
Yeni Haber
FED'in 700 milyon dolarlık kurtarma planının, ABD'de Cumhuriyetçilerin vetosuna takılması global piyasalar gibi İMKB'yi de olumsuz etkiledi.
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 686,45 puan düşerek 35.675,39 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri, bu seviyede 1.89 oranında değer yitirdi.

İstanbul serbest piyasada dolar 1.2340 YTL, euro 1.8060 YTL'den güne başladı.
Kapalıçarşı'da 1.2300 YTL'den alınan dolar 1.2340 YTL'den satılıyor. 1.8010 YTL'den alınan euro'nun satış fiyatı ise 1.8060 YTL olarak belirlendi.
Serbest piyasada dün kapanışta doların satış fiyatı 1.2300 YTL, euro'nun satış fiyatı ise 1.8080 YTL olmuştu.

FİNANSBANK HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ
Finansbank'ın ana hissedarı National Bank Of Greece'in (NBG), çağrıda bulunma başvurusunu yenileme işlemlerinin kaldırılmasını Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) talep ettiğini açıklamasının ardından Finans Finansal Kiralama hissesi yüzde 9'a yakın ekside seyrediyor.

Finans Finansal Kiralama saat 10:00 itibariyle yüzde 8.94'lük düşüşle 2.24 YTL'den işlem görüyordu. Aynı saat itibariyle İMKB Ulusal 100 Endeksi ise 1.6 değer kaybetmişti.

SPK, Finansbank'ın, Finans Finansal Kiralama'da çağrıda bulunma başvurusunu yenilemesi gerektiği konusunda geçen ay National Bank of Greece'i (NBG) bilgilendirmişti.

GLOBAL PİYASALAR
ABD'de finansal piyasaların sorunlu kredilerden arındırılması için hazırlanan 700 milyar dolarlık kurtarma planı üzerinde yürütülen görüşmelerin tıkanması ve Amerikan bankası Washington Mutual'a el konulup satılmasının ardından Asya borsaları ve dolar düşerken, ABD tahvilleri de yükseldi.

ABD borsaları hazırlanan kurtarma planı üzerinde mutabakata varıldığı yönünde Perşembe erken saatlerde yapılan açıklamalarla yükselmişti.

Ancak kurtarma planı üzerinde ABD'nin iki büyük siyasi partisinin de mutabakata varmasının hafta sonunu bulabileceği düşünülüyor

Perşembe akşamı ABD yetkilileri tarafından el konulan en büyük ABD mevduat bankası Washington Mutual'ın bazı varlıkları JPMorgan Chase tarafından 1.9 milyar dolara alındı.

KUR VE FAİZDE YÖN YUKARI
Bankacılar Washington Mutual'ın iflasının finansal sistemin işleyişine ilişkin kaygıları artırarak, yatırımcıların risk iştahını azaltmasıyla iç piyasada kur ve faizde yönün yukarı olması bekleniyor.

Bankacılar gelişmelerin uzun tatil dönemi öncesine gelmesinin yatırımcıların tatil öncesi yatırımcılarını daha güvenli alanlara çekmesini hızlandırabileceğini belirtti.

ABD borsaları hazırlanan kurtarma planı üzerinde mutabakata varıldığı yönünde Perşembe erken saatlerde yapılan açıklamalarla yükselmişti. Ancak kurtarma planı üzerinde ABD'nin iki büyük siyasi partisinin de mutabakata varmasının hafta sonunu bulabileceği düşünülüyor.

Perşembe akşamı ABD yetkilileri tarafından el konulan en büyük ABD mevduat bankası Washington Mutual'ın bazı varlıkları JPMorgan Chase tarafından 1.9 milyar dolara alındı. Finansal bahisçiler ise FTSE 100 endeksinin yüzde 1.4'e kadar, DAX endeksinin yüzde 1.3'e kadar, CAC-40'ın yüzde 1.9'a kadar düşüşle açılacağını tahmin ediyorlar.

HSBC stratejisti Fatih Keresteci bugün yayımladığı raporda "Küresel görünümdeki sert değişme dün olumlu bir seyirle kapanan Türk piyasaları için de benzer bir görünüm değişimine yol açacaktır. Uzun bayram tatili ve ay sonu olması vergi ödemeleri nedeniyle dolar satışları beklense de küresel mali risklerin oldukça yükseldiği bir dönemde yatırımcıların tatile risklerini azaltarak gidecekleri de unutulmamalıdır" dedi ve ekledi: "Dolar/YTL kuru için günlük hedef aralığımız biraz geniş olmakla birlikte 1.2300-1.2450 olabilir. Benzer bir eğilim faiz cephesinde de olacaktır"