kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gizem'in katil zanlısı Sırakeçeli, suçunu itiraf etti.

Öldürüp başsağlığı diledi

Rıdvan TEZEL / SABAH
25.09.2008
Bıçakla hunharca öldürülen 14 yaşındaki Gizem'in katili, komşunun yeğeni çıktı. Zanlının, Gizem'i arama çalışmalarına katılıp eve başsağlığına geldiği anlaşıldı..
İstanbul Beyoğlu'nda evlerinin çatı katında 26 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 14 yaşındaki Gizem Kılıç'ın katili, komşularının yeğeni çıktı. Zanlının anlatımına göre, geçen temuz ayında yaşanan olayda, katil zanlısı Ahsen Sarıkeçeli (22) haftada 3-4 gün geldiği teyzesinde görüp âşık olduğu Gizem'le o gün merdivende karşılaştı. Sırakeçeli, Gizem'i bir şey konuşma bahanesiyle çatı katına çıkardı. Ancak zanlı çekyatta oturan küçük kıza tecavüze kalkıştı. Gizem direnince de defalarca bıçakladı. Zanlı daha sonra binadan çıkarak, aynı mahallede bulunan evine gitti, cinayette kullandığı bıçağı da evine sakladı. Gizem'in kaybolduğunun ortaya çıkması üzerine de mahalleliyle birlikte arama çalışmalarına katıldı. Hatta küçük kızın cesedi bulunduktan sonra Gizem'in ailesine giderek başsağlığı diledi.

DNA TESTİ ORTAYA ÇIKARDI
Küçük kızın tırnak aralarında bulunan deri kalıntılarına DNA testi yaptıran polis, işsiz olduğu öğrenilen Ahsen Sarıkeçeli'nin izine ulaştı. Evinde gözaltına alınan Sarıkeçeli, suçunu itiraf etti. Kızının katilinin yakalandığı haberini alır almaz emniyete gelen ve polisten zanlıyı göstermelerini isteyen acılı anne Aysel Kılıç da, "Kızımın kaybolduğu ilk gün bizle aramalara katıldı. Çatı katına çıkıp bakmak istediğimde ise o ve akrabaları engel oldu. Zaman zaman gelip, katilin yakalanıp yakalanmadığını sordu. Ellerimle çay ikram ettim" diye konuştu. Cinayetle ilgili olarak zanlı Ahsen Sarıkeçeli'nin 10 yakını da ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.
Haberin fotoğrafları