kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kemal Unakıtan - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Haber Turu-1

26.09.2008
Unakıtan: Çok şükür her şeyi özelleştirdik
MALİYE
Bakanı Kemal Unakıtan, mali disiplin ve bütçe açıklarının indirilmesi konusunda Avrupa'nın önde gelen birçok ülkesinden iyi durumda olduklarını, bu konudaki kararlılığın devam edeceğini söyledi. Unakıtan, gelir vergisi kanununu yeniden düzenleme çalışmasının sona ermek üzere olduğunu da belirterek, "Esnaf ve sanatkârlara olan vergiyi biraz daha düşüreceğiz'' dedi. 1'inci Uluslararası Akdeniz Ticareti Sempozyumu'nda konuşan Unakıtan, muhtasar beyannameyle sigortalıların beyannamesini tek beyanname olarak alacaklarını bildirdi. Unakıtan, her şeyi özelleştirdiklerine işaret ederken de, "Bakan olduğum dönemde 'amma komünist ülkeymişiz' dedim. Şimdi çok şükür hepsini bitirdik" dedi.

'Rusya ile taşımacılık krizi had safhada'
ULUSLARARARASI
Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, Rusya ile ticaret ve taşımacılıkta yaşanan sorunlara ilişkin olarak, "Rusya ile ilgili krizimiz had safhada devam etmekte. Her ne kadar gümrük idareleri arasında bir protokol imzalansa bile beklemeler devam etmekte ve bu artarak devam edecek diye gözüküyor. Çünkü, her iki tarafın imzaladığı protokolün meclislerden geçirilip resmi gazetelerde yayımlanması süreci daha tamamlanmadı" dedi. Dinçşahin, küresel dalgalanmanın sektörlerini etkilediğini belirterek, "Ek maliyetler taşımacılığı karsız hale getirdi. Sektör artık büyümüyor'' dedi.

Tüzmen: Bu dönemde markalar rahat alınır
DEVLET
Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin dünyada tehdit unsuru olan ekonomik krizi fırsat unsuru haline dönüştürebileceğini ifade ederek, "Dünya krizini, Türk firmalarının marka, mağaza zincirleri ve bazı büyük işletmeleri satın alabilecekleri bir dönem olarak görmek lazım'' dedi. Tüzmen, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından yaptırılacak olan Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi'nin protokol töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çarklarının ihracatla döndüğüne işaret ederek, "Konuştuğum an itibarıyla 132.5 milyar dolarlık bir ihracatı arkada bıraktığımız için ayaklarımız yere sağlam basıyor" diye konuştu.

Akkoza'da 2.1 milyon YTL'ye penthouse
GARANTİ
Koza, Akkök Grubu'na bağlı Akiş ve Hollandalı Corio'nun, Esenyurt'ta Akkoza'nın Tanıtım ve Satış Ofisi açıldı. Esenyurt'un Bahçeşehir sınırında hayata geçirilecek Akkoza projesi; Ispartakule, Bahçeşehir ve tüm komşu bölgelerin merkezi olmaya aday gösteriliyor. 5 bin 500 adet olarak planlanan Akkoza Evleri, 5 ayrı etaptan oluşuyor. 421 konutluk ilk etap Mayıs 2010'dan itibaren sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Yeşil alanlara önem verilen projede özel bir okul ve hastane de bulunuyor. Akkoza'da 1+1'ler 123 bin 760 YTL'den başlıyor. Projede ayrıca 2 milyon 171 bin YTL ödeyerek penthouse sahibi olunabiliyor
Haberin fotoğrafları