kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Seda Akman ve Durul Bazan beraat etti

Giriş Saati : 24.09.2008 18:34
Güncelleme : 24.09.2008 22:45
Yeni Haber
Oyuncu Seda Akman ve Durul Bazan "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Oyuncu Seda Akman ile Durul Bazan'ın da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılandığı uyuşturucu davası karara bağlandı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ercan Türkan, Ergün Türkan, Özkan Ok ve Coşkun Kalyoncu katıldı. Oyuncular Seda Akman ve Durul Bazan ise duruşmaya gelmedi.

Akman ve aynı davada tutuksuz sanık olan kardeşi Eda Akman'ın avukatı Ümit Çağman, müvekkilleri hakkında çete üyesi olma ve uyuşturucu kullanmayı kolaylaştırma iddialarının doğru olmadığını savundu. Durul Bazan'ın avukatı İbrahim Eriz ise müvekkilinin uyuşturucu kullandığını kabul ettiğini belirterek, "Müvekkilim hakkında sadece uyuşturucu kullanmaktan kurulacak hükmün adli kontrol uygulamasına dönüştürülmesini talep ediyorum" dedi. Duruşmada son sözleri sorulan tutuklu sanıklar da beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Özkan Ok'u "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 11 yıl 15 gün hapis, Coşkun Kalyoncu, Ercan Türkkan ve Ergün Türkkan'ı ise "Örgüte üye olmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak " suçlarından 10 yıl 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı.

Seda Akman ve Durul Bazan ile birlikte 11 sanığın "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak" suçundan beraatına karar verildi. Mahkeme, uyuşturucu kullandığı sabit olan Akman ve Bazan'ın aralarında bulunduğu14 sanığın tedavi altına alınmasını da karara bağladı. Tedavi süresince denetimli serbestlik tedbirlerine tabi tutulacak olan sanıklara yardımcı olmak ve 3 aylık dönemler halinde mahkemeye rapor sunmak üzere rehber atanmasına karar veren mahkeme, denetimli serbestlik süresinin tedavinin sona ermesinden itibaren 1 yıl süre ile devamına hükmetti.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki görüşünde Seda Akman ve Durul Bazan ile birlikte 10 sanığın kokain kullandıkları ve kullandıkları kokaini 10-15 kişilik partiler halinde içilecek şekilde Özkan Ok, Coşkun Kalyoncu , Ahmet Genç, Ercan Türkkan, ve Ergün Türkkan'dan temin ettikleri, bu nedenle uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırdıklarını öne sürmüştü.

CİHAN