kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğuda bayram şekeri daha çok tüketiliyor

Giriş Saati : 24.09.2008 10:47
Güncelleme : 24.09.2008 22:45
Yeni Haber
Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkan Vekili Niyazi Budak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ailelerin kalabalık olması ile eş, dost ve akraba ziyaretlerinin daha fazla yaşanmasından dolayı bayram şekerinin daha çok tüketildiğini söyledi.

ESOB Başkan Vekili Budak, Doğuda vatandaşların bayram ziyaretlerine büyük önem verdiğini ifade ederek, bu nedenle şeker satışlarında artış gözlendiğini kaydetti.

Bayramda ev ziyaretlerinin, bölgenin önemli gelenekleri arasında yer aldığını ifade eden Budak, ''Mesela ben bayramlarda en az 60 evi ziyaret ediyorum. Bu durum, bölgedeki yaşayan birçok kişi için geçerlidir'' dedi. Doğuda bayram şekerindeki satış oranının, diğer illere göre daha yüksek olduğunu savunan Budak, şöyle devam etti:

''Doğuda ailelerin kalabalık olması, eş, dost ve akraba ziyaretlerinin daha fazla yaşanması nedeniyle bir aile bayramda en az 5 veya 6 kilogram arası şeker alıyor. Özellikle büyük aileler, toplu halde gezer. Dolayısıyla vatandaşlar bayram alışverişlerinde bol miktarda şeker almak zorunda kalıyor.''

Van'da bir marketin gıda reyonu sorumlusu Enver Elçi ise bayram sezonunda 22-25 ton arası bayram şekeri sattıklarını bildirdi. Vatandaşların kilolarca şeker satın aldığını ifade eden Elçi, tayinle gelen memurların bile fazla miktarda şeker almak zorunda kaldığını kaydetti.

(AA)