kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Namuslu olsaydı evlenirdim' sözüne 4 bin 500 YTL ceza

Gökay USANMAZ / SABAH
23.09.2008
İlker İnanoğlu, Güzide Duran'a 'Basın yoluyla hakaret' suçundan mahkûm oldu. İnanoğlu, Duran için "Namuslu olsaydı evlenirdim" demişti..
Eski sevgilisi Güzide Duran için "İlişkilerini düzgün yaşasaydı, erkekleri aldatmasaydı, namuslu olsaydı evlenirdim" dediği iddiasıyla "Basın yoluyla hakaret" suçundan üç aydan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İlker İnanoğlu, 4 bin 500 YTL para cezasına çarptırıldı. Bakırköy 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına İnanoğlu ve Duran katılmazken, her ikisini de avukatları temsil etti.

'İNKÂR ETMEDİ'
Duruşmada Güzide Duran'ın avukatı Muharrem Özay İnanoğlu'nun iki yıl önce sarf ettiği "İlişkilerini düzgün yaşasaydı, erkekleri aldatmasaydı, namuslu olsaydı evlenirdim" sözleri üzerine müvekkilinin rencide olduğunu belirterek, "Sanık mahkemede verdiği ifadesinde sözlerini inkâr etmemiştir. Bu nedenle 'Basın yoluyla hakaret' suçundan cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Mahkeme, İlker İnanoğlu'nu suçu işlediğine kanaat getirerek önce günlüğü 20 YTL'den 120 gün adli para cezasına çarptırdı. İnanoğlu'nun bu suçu 'Tahrik altında' işlediği kanaatına varan mahkeme, cezayı 90 güne indirdi. Mahkeme, son olarak ise İnanoğlu'nun ekonomik durumunu göz önüne alarak adli para cezasının günlüğü 50 YTL'den hesaplanmasına karar vererek İnanoğlu'nu 4 bin 500 YTL para cezasına çarptırdı.
Haberin fotoğrafları