kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hadi Çaman’ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlar üzerinde Teşvikiye Camisi’ne getirildi.

Büyük ustayı dostları uğurladı

Mustafa DERYAHAN MAGAZİN
23.09.2008
Tiyatro ve sinema sanatçısı, yönetmen ve yazar Hadi Çaman için Teşvikiye'deki tiyatrosunda tören düzenlendi. Tiyatro dünyasının önemli isimlerinin de katıldığı törende gözyaşları sel oldu..
Önceki gün yakalandığı ALS hastalığından kurtulamayarak solunum ve kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Hadi Çaman, dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Ünlü oyuncu için dün öğle saatlerinde Hadi Çaman ve Yeditepe Oyuncuları Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. Tiyatro dünyasının önemli isimlerinin katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Çaman'ın oğlu Efe Çaman'ın hazır bulunduğu törene, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra Tekin Akmansoy, Demet Akbağ, Tolga Çevik'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Çaman'ın cenazesi Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'RÜZGÂR ADAMA GÜLE GÜLE'
Çaman'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan sanatçı dostları duygularını dile getirdiler:
Yıldız Kenter: Gerçek bir tiyatro adamı olan Haldun Dormen'in hepimize yansıttığı ışığı, sevgiyi, anlayışı paylaştık. Bu dostluğumuz son günlere kadar devam etti.
Nedim Saban: Bizim onunla yaptığımız bir Taksim yürüyüşünde izin aldınız mı sorusuna "Ben Atatürk'ten izin aldım" demişti.
Müjdat Gezen: Provam olduğu için ziyaretine gidememiştim. Konuşamadığı için yazarak beni sormuş ve daha sonra da fenalaşarak gözlerini hayata yummuş. Aynı amaç için mücadele verdiğim bir arkadaşımdı.
Dilek Türkali: Gerçekten üretmek ve yaşayabilmek için çok emek koydu. Bu toplum, gerçekten kendisini topluma adamış askerlerini daha çok bağrına bassın.
Suna Keskin: 5 yıl aynı sahneyi paylaştık. Kardeş diyebileceğim birlikteliğimiz oldu. Bu dünyada üç şeyi çok sevdi. Oğlu Efe, tiyatrosu ve Candaş. Rüzgâr adam, onun için söylenmiş en doğru tabirdir. Ben burada rüzgâr adama güle güle diliyorum. Sonu geldi ve perde.