kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Emziren anne ve bebeği sağlıklı oluyor"

Giriş Saati : 24.09.2008 15:35
Güncelleme : 24.09.2008 22:45
Yeni Haber
Doğumdan hemen sonra bebeğin emzirilmesi annenin doğum sonrası kanamalarını azaltıyor.

Amasya Sağlık Müdürlüğü'nden anne sütünün faydaları ve emzirme yöntemleri ile ilgili yapılan açıklamada, emzirmenin son derece sağlıklı ve doğal bir yöntem olduğu ve her canlının olduğu gibi insanların da bebeklerini doğumdan hemen sonra emzirmesi gerektiği belirtildi.

Her gebe kadının vücudunda hamilelik süresince bebeğini emzirebilmesi için gerekli değişimlerin olduğu, bu yüzden her annenin emzirme yeteneğine sahip olduğu, loğusalık döneminde sütün bol bir şekilde gelmesi için annenin bebeğini sık sık emzirmesi ve bol sıvı tüketmesi gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, anne sütü hakkında şu bilgiler verildi:

"Sütün bol gelmesi için bebek her istedikçe ve sık sık emzirilmeli. Emzirmede her iki göğüs birden kullanılmalı, emzirmede en rahat pozisyon seçilmeli ve bebeğin başı ve gövdesi tamamen anneye dönük olmalı. Emzirme meme başından değil, meme başı çevresindeki koyu renkli kısmı kaplayacak şekilde yaptırılmalıdır. Göğüs temizliğinde sık sık sabun kullanılmasından kaçınılmalıdır. Anne sütü bebeğin normal büyümesini ve gelişimini sağlayacak en ideal yapıdadır. Anne sütü hastalıklardan koruyucudur. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ishal ve solunum sistemi hastalıkları daha az görülür.

Annenin ilk 4-5 günlük sütü olan 'ağız sütü'nün bebeğe verilmesi çok önemlidir, adeta ilk aşısı gibidir. İlk 4 ay içerisinde bebeklere anne sütü dışında su dahil hiçbir ek gıda verilmemelidir ve bebeğini emziren annelerde ileriki yaşlarda göğüs kanseri görülme riski azaldığı tespit edilmiştir."

(İHA)