kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tuncay Özkan Bebek’teki evinden çıkarılırken, taraftarları sevgi gösterisinde bulundu.

Dokuzuncu dalga vurdu

24.09.2008
Ergenekon kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında Tuncay Özkan, eski emniyet şube müdürü Adil Serdar Saçan ve adli tıp doktorlarının bulunduğu isimler gözaltına alındı. Soruşturmada bugüne kadar 149 gözaltı gerçekleşti..
Ergenekon soruşturması kapsamında dün 9'uncu dalga operasyonu geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün kurucusu ve eski müdürü Adil Serdar Saçan ile gazeteci Tuncay Özkan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin ünlü savcısı emekli albay Tanju Güvendiren'in de aralarında bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı doğrultusunda polis, yeni bir operasyona imza attı. Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, İstanbul'da gazeteci Tuncay Özkan, Aydınlık yazarı ve Doğu Perinçek'in emekli general dayısının oğlu yazar ve avukat Emcet Olcaytu, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Adil Serdar Saçan, 'bizkackisiyiz. com' adlı internet sitesinin yöneticisi Evrim Baykara ile Adli Tıp Kurumu uzmanları Şafak Akbaş, Yıldırım Başaran ve Mustafa Tavşan ile Psikolog Dr. Hüseyin Nazlıkurt gözaltına alındı. Ergenekon soruşturmasında bugüne kadar 149 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 69'u tutuklandı. Tutuklulardan Asuman Ayşe Özdemir, Ferit İlsever, Şener Eruygur, sağlık koşulları nedeniyle, Sinan Aygün ve Barbaros Hayrettin Altıntaş ise bir üst mahkeme yapılan itirazla tahliye edildi. Davadaki tutuklu sayısı da 66'ya düştü. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından 13 ay süren soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameye ise 48'si tutuklu 86 sanık girdi.

ÖZKAN: ABİ BENİ ALIYORLAR
Operasyonun dokuzuncu dalgasında İstanbul'da dün sabah saat 06.00 sıralarında gazeteci Tuncay Özkan'ın Bebek Cevdet Paşa caddesindeki evine giden polis ekipleri burada 9 saat arama yaptı. Arama sırasında gözaltına alındığı tebliğ edilen Özkan evde tutuldu. Birlikte yaşadığı eski manken Duygu Dikmenoğlu ise dışarı çıkmak istedi. Ancak polis izin vermedi. Dikmenoğlu da arama bitene kadar evde gözaltında tutuldu. Yaklaşık 9 saat süren aramalarda bazı belge ve bilgisayarlara el konuldu. Bu sırada Tuncay Özkan'ın, avukatı CHP milletvekili Şahin Mengü'yü telefonla arayarak, "Abi beni gözaltına alıyorlar'' dediği öğrenildi. Özkan hastaneye götürülürken de "Neden gözaltına alındınız?" şeklindeki sorular üzerine "Recep faşizmine kurban gittim" dedi.

SAÇAN'IN VİLLASINA BASKIN
Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan Esenkent Özdeniz Villaları'ndaki evinde, Adil Serdar Saçan Bahçeşehir'de ultra lüks villa sitede yer alan evinde gözaltına alındı. Saçan'ın evinde polis saatlerce, Tuncay Güney'in evinden aldığını ileri sürdüğü belge dolu çuvalları aradı. Operasyon kapsamında Biz TV'ye de polis baskın düzenledi. Ankara'da ise Emekli Albay Ömer Tanju Güvendiren'in Çankaya semtinde evinde ve bürosunda arama yapan polis Güvendiren'e ait bilgisayara, CD'lere el koydu. Adlı Tıp Kurumu'na sevk edilen Mahir Akkar ise "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna "Piyango bize vurdu. Google'a bakarsanız, neden gözaltına alındığımı görürsünüz" dedi. Gözaltına alındıktan sonra Adlı Tıp Kurumu'na sevk edilen zanlılar arasında yer alan ve Tuncay Özkan'ın doktoru olduğu öğrenilen kardiyolog Mesut Özcan neden gözaltına alındığını bilmediğini söyledi. Ankara'da gözaltına alınan 4 kişi dün öğleden sonra İstanbul'a karayoluyla gönderildi. İzmir'de Kanaltürk'ün eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından kaldığı otelde gözaltına aldı.

Ersan ATAR-Ferit ZENGİN-Önder ŞUŞOĞLU-Serdar CANIPEK- Deniz DERİN-Barış SÖZAL-Mustafa KAYAErdoğan YAPIK-Enis YILDIRIM - Kadir ERCAN-Ceyda KARAASLAN-Veli SARIBOĞA-Nergis DEMİRKAYA