kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şanlıurfa'da bir bina çöktü: 1 işçi öldü

Giriş Saati : 24.09.2008 10:36
Güncelleme : 24.09.2008 22:45
Yeni Haber
Şanlıurfa'da inşaat halindeki tek katlı çöken evin altında bir işçi öldü, inşaatın üstünde kalan 3 kişi ise hafif şekilde yaralandı.

Olay bu sabah saat 09.00 sıralarında Eyüp Nebi Mahallesi 3592. sokakta Ali Direk'e ait tek katlı inşaat halindeki bir evde meydana geldi. Sabah saatlerinde inşaata gelen işçiler, evin kaba atılmış betonunu kontrol etmek istedi.

3 kişi inşaatın üst tarafını kontrol etmeye çıkarken, inşaatın beton döken kepçe operatörü Şeymus Sağır (34) alt tarafı kontrol etti. Ardından tavan ve isnat duvarının bir bölümü önceki gün yağan yağmurun etkisiyle çöktü. İnşaatın üst tarafından kalan 3 kişi hafif şekilde yaralanırken, Şeyhmus Sağır ise enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan Sağır'ın kurtarılması için olay yerine gelen itfaiye ve sivil savunma ekipleri, arama kurtarma çalışması yaptı.

Olayın duyulması üzerine Sağır'ın yakınları çöken inşaatta sinir krizi geçirdi. Enkaz altında kalan işçinin cansız bedenine ise 2 saatlik arama kurtarmadan sonra ulaşılabildi.

Öte yandan 6 çocuklu inşaat işçisi Şeyhmus Sağır'ın inşaata beton döken kepçenin operatörü olduğu belirtildi. Sağır'ın sabah saatlerinde betonu döktüğü inşaatı kontrol etmek için gittiği ve inşaat çöktüğü sırada kaçmaya fırsat bulamadığı öğrenildi.

Sağır'ın cesedi, ambulansla Şanlıurfa Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kaçak olduğu iddia edilen inşaat hakkında soruşturma başlatıldı.

(CİHAN)