kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağış kanalizasyon suyu getirdi

Giriş Saati : 24.09.2008 07:11
Güncelleme : 24.09.2008 22:45
Yeni Haber
İstanbul'da saat 22.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur Bakırköy ve Zeytinburnu'nda birçok evin sular altında kalmasına yol açtı. Bir anda bastıran ve sağanağa dönüşen yağmur, bodrum katlarda bulunan evleri suyla doldurdu.

Zeytinburnu Sümer ve Telsiz mahallelerinde bulunan bazı evler rögardan taşan sularla doldu.

Telsiz Mahallesi 72 Sokak'ta bulunan Karakaya Apartmanı'nın bodrum katında 6 çocuğu ile yaşayan Çelik ailesi, yağmur sularıyla dolan evlerinden kendilerini zar zor sokağa attıklarını söyledi. Baba Vasıf Çelik, 22.00 sıralarında başlayan yağmurla birlikte rögardaki suyun evlerinin içine dolduğunu ve bütün eşyalarını sırılsıklam yaptığını dile getirdi.

Çok zor durumda olduklarını ve çocuklarını güçlükle dışarı çıkartabildiklerini ifade eden Çelik, "Her yağmurda bu sorunu yaşıyoruz. İtfaiye ekipleri evin içine hortum koydu sonra topladı gitti. Ekipmanlarının suyu çekmek konusunda yetersiz kaldığını söylediler. Neye uğradığımızı şaşırdık. Çocuklarımın okul kıyafetleri ve gereçleri sırılsıklam oldu" dedi.

Mahalle sakinleri de yaşanan olaydan dolayı şikayetçi olduklarını ve mahallerindeki rögar sorunun yıllardır devam ettiğini ve artık bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Ferhan Dağlar isimli bir başka mahalle sakini ise park ve bahçelere yapılan yatırımın alt yapıya yönlendirilmesi gerektiğini ve bir an önce belediye yetkililerinden bu konuda çalışma beklediklerini söyledi.

Bakırköy Cevizlik Mahallesi Asmalısakız Sokak'ta da birçok binanın bodrumunu sular kapladı. Vatandaşlar ellerindeki kovalarla binalarının bodrumundaki suları boşaltmaya çalıştı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) vidanjör aracı da, ihbarları değerlendirerek rögarların açılması ve suyun boşaltılması için çalışma başlattı.

CİHAN