kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Marmara'da deniz ulaşımı olumsuz etkilendi

Giriş Saati : 18.09.2008 14:39
Güncelleme : 18.09.2008 23:00
Yeni Haber
Yurdun bazı bölgelerinde dünden bu yana etkili olan fırtına ve şiddetli yağış, deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi.

Gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde hızını artıran kuvvetli fırtına ve şiddetli yağış, Marmara Denizi'ndeki ulaşıma olumsuz yansıdı. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 21 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, fırtına yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirmek zorunda kaldılar ve burada demirledi.

Geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy'de demirli geçiren gemiler de bulunan personel fırtına, şiddetli yağmur ve yer yer 2 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı, geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı. Fırtınanın etkisini azaltması ile birlikte sabah saat 08.30 sıralarında Şarköy'den demir alan yerli ve yabancı bandıralı 14 şilep ve tanker boğazlardan geçmek üzere hareket ettiler. 7 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için halen Şarköy'de demirli olarak bekliyor.

Meteoroloji tarafından daha önceden bildirilen ve akşam saatlerinde Şarköy Belediyesi tarafından önlem alınması nedeniyle anonsla halka duyurulan şiddetli yağış ve fırtına, Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Kuvvetli fırtına ve yağmur yüzünden Şarköylü balıkçılar denize açılamadı. Marmara da balıkta olan teknelerde geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy limanlarına demirledi.

(AA)