kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sertifikalı güvenlik görevlisi Hakan Köse, buluşmaya senet getirdi.

İnternete 'kiralık katil' ilanı verdi

17.09.2008
İnternet sitelerine "Kiralık katil ve tetikçi temin edilir" diye ilan veren güvenlikçi müşteri kılığına giren Bilişim Büro Amirliği ekiplerinin kurduğu tuzakla yakalandı..
İstanbul'da yaşanan ilginç olay dikkatli bir vatandaşın ihbarı üzerine ortaya çıktı. 29 yaşındaki Hakan Köse, yaklaşık 3 ay önce internet sitelerine "Kiralık katil ve tetikçi temin edilir" diye ilan verip, irtibat için de bir e-posta adresi bıraktı. İlanı gören bir vatandaş, durumu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ihbar etti. İstanbul Bilişim Büro Amirliği ekipleri, "Dadaş Hakan" rumuzuyla verilen ilandaki e-posta adresine, "Kocamı öldürtmek istiyorum" diye mesaj yazdı ve bir telefon numarası gönderdi. Yaklaşık bir hafta sonra Köse, verilen numarayı arayarak şartlarını anlattı. Ancak hemen buluşmaya yanaşmadı. Aradan geçen bir ay sonunda müşteri kılığındaki dedektifler, güvenlikçi Hakan Köse'yi görüşmeye ikna etti.

BİN YTL İSTEDİ
Mecidiyeköy'de bir kafeteryada gerçekleşen buluşmada Hakan Köse, ücretin öldürülecek kişinin toplumdaki sosyal statüsüne göre değiştiğini belirterek, "buluşma parası" olarak 1000 YTL istedi. Gözaltına alınan Hakan Köse'nin güvenlik sertifikası olduğu belirlendi.

'ŞAKA YAPTIM' DEDİ
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Hakan Köse, kendisini, "Niyetim kötü değildi. Amacım şaka yapmaktı. Kimseden para almadım" diyerek savundu. Köse'nin buluşmaya gelirken anlaşma yapmak için beraberinde borç senedi getirdiğini ve internet sitelerine para karşılığı ilan verdiğini göz önüne alan polis, bu savunmayı inandırıcı bulmadı.
Haberin fotoğrafları