kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İKİSİNİ DE ISIRDI... Kardeşini korurken köpeğin saldırısına uğrayan 16 yaşındaki Sevda Deniz, "13 aylık kardeşim Hayrunisa'yı ısırdı. Tekme attım. Bu kez de bana saldırdı. Kolumu, daha sonra da bacağımı ısırdı" dedi

1.5 YTL'lik kuduz aşısı ya da zehir

18.09.2008
Yakuplu'da 6 kişiyi ısıran köpeğin kuduz çıkması bir ayıbı ortaya çıkardı. Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Başkanı, "Hayvana vurulan kuduz aşısının maliyeti 1.5 YTL. Öldüren zehir daha pahalı" dedi..
İstanbul Yakuplu beldesinde bir köpeğin 6 kişiyi ısırmasıyla ortaya çıkan kuduz vakası İhlas Marmara 1. Etap Sitesi'nde panik havasına neden oldu. Geçen perşembe 9 yaşındaki Feyza'nın ısırılmasından sonra 10 yaşındaki Alperen Özarslan, Sevda Deniz, Hayrunisa Deniz ve 2 güvenlikçi kuduz olduğu anlaşılan köpek tarafından ısırıldı. Siteye 'Burada kuduz tespit edilmiştir' yazılı afiş asan Yakuplu Belediyesi bölgeyi karantina altına aldı. Toplanan 15 köpek belediyeye ait barınağa götürülürken, Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Fatma Balkanlı, "Hayvanlara kuduz aşısı 1.5 YTL, zehir daha pahalı" dedi.

KÖPEK KOVUCU CİHAZ
Yakuplu Belediyesi'nin 'karantina' bölgesi ilan ettiği sitede yaşayanlarda tedirginlik sürüyor. Köpeklerin sürü olarak dolaştığını anlatan site sakinleri korunmak için 'köpek kovucu cihaz' alıyor. Torununu okula götüren Emine Gündoğdu, "Site içerisinde çok sayıda köpek var. Torunumu hergün okula götürdüğüm için köpek koruyucu cihaz aldım. Onunla dolaşıyorum" dedi. Sitenin çocukları köpeklerin uzun zamandır kendilerini rahatsız ettiğini anlatırken, site yönetimi ise "Köpekleri sopalarla kovalıyorduk. Ama bazı site sakinleri tarafından hayvanseverlere şikayet edildik" diye konuştu.

"HAYVAN KATLİAMI OLACAK"
Öte yandan Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Fatma Balkanlı, kuduzun Türkiye'nin bir ayıbı olduğunu vurgulayarak "Bu yüzyılda artık kuduzla uğraşmamamız gerekiyor. Yıllardır mücadele ediyoruz ve dilimizde tüy bitti. Eğer bir ilçede kuduz vakası çıktıysa, bu o ilçe belediyesinin ihmalindendir" dedi. Hayvanlara yapılan bir kuduz aşısının 1,5 YTL maliyeti olduğunu belirten Balkanlı şöyle devam etti: Hayvanları öldürmek için kullanılan zehir daha pahalı. Bize gelsin desinler ki, bu hafta Yakuplu beldesinde aşılama yapacağız. Hemen yardıma koşarak, kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarına yardım ederiz. Önemli olan bu hayvanların fazlalık olarak görülmemesi. Bakın birkaç güne kadar Yakuplu'da hayvan katliamı olacak." Olayın ardından bir açıklama yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, "Köpek ısırmalarında yara kanlı bile olsa sabunla bolca köpürtülerek yakınmalı ve ardından hemen kuduz aşı istasyonlarına başvurulmalı" dedi. Bakar İstanbul'daki 15 aşı istasyonun 24 saat açık olduğunu da hatırlattı.

Müslim SARIYAR Güngör KARAKUŞ Sevdican GÜNEŞ - Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH
Haberin fotoğrafları