kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

20 yıldır camiye giderim hiç yakalanmam

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
17.09.2008
Yeşim Salkım; bir yıldır birlikte olduğu Hakan Eratik'le 2009 yılında nikah masasına oturmayı planlıyor. "Düğün Girit'te olacak" diyen Salkım'ın evlenir evlenmez yapmak istediği ilk şey, eşiyle birlikte Umre'ye gitmek..
Sivri çıkışları ve evlilikleriyle sık sık gündeme gelen ünlü şarkıcı Yeşim Salkım'la; son ilişkisini, kızını, magazin gündemi ve Türkiye'de olup bitenlere bakışını ve yeni projelerini konuştuk. Yine kendine özgü net tavrıyla ilginç açıklamalar yaptı...

*YEŞİM SALKIM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Ramazan'da ünlüleri camilerde, Sultanahmet'te görüyoruz. Siz de gidiyor musunuz?
İnsanın kendisini Allah'a daha yakın hissettiği, günahlarından arınma arzusu duyduğu bir aydayız. Ramazan'da, duamı okur; iftar sofralarımla tüm aileyi biraraya toplarım. Malesef sağlık sorunlarım nedeniyle oruç tutamıyorum. Kadir Gecesi hariç... Bugüne kadar hiçbir Kadir Gecesi'ni aksatmadım. Ayrıca 15-20 senedir sürekli Sultanahmet'e giderim. Duamı okur, türbeleri gezerim. Bir kez olsun basına yakalanmadım. Çünkü camiler hiçbir magazincinin ünlü avına çıktığı yerler değil. Tesadüfen görüntülenmeye inanmıyorum yani. Dua etmeye giderken basını çağırmak kadar abesle iştigal bir durum olamaz. Dini medyatik hale getirmek, haber aracı olarak kullanmak son derece cahilce.

TATİLE GİDER GİBİ GİDİLMEZ Kİ!
* Sosyete Umre'ye tur düzenliyor...
Umre, turistik bir yer değil ki. Her canımız sıkıldığında, "Bodrum, Marmaris yapalım" der gibi, "Hadi bir Umre yapalım" diyemezsiniz. Ama insanların o anda ne düşündüklerini bilemem, Allah doğruyu bilir. Hangi niyetle gittiklerini anlar. Umre ziyaretinden sonra bildiğim kadarıyla Hac vazifesini de yerine getirmek gerekiyor. Bu yüzden sıkıldıkça gidemezsiniz. Ben hacı olmayı düşünüyor muyum, bu Allah'ın bana göndereceği bir duygu. Hacı olmak için genç yaşta bazı şeylerden feragat edip nimetlerden soyutlanmak gerekiyor. Yoksa yaşlandıktan sonra bunun ne önemi var.

* Bunu Hakan Bey'le görüşüyor musunuz?
Evet Umre'ye gitmeyi çok istiyorum. Ancak oraya gidebilmemiz için evli olmamız gerekiyor. Yani Hakan ile evlenmeden gidemiyoruz. Çünkü kadınlar ya babaları, ya kardeşleri ya da kocalarıyla birlikte gitmek zorundalar. Dini nikah yeterli değil. İnşallah önümüzdeki yıl evlenip Hakan ile birlikte Umre'ye gideriz.

FLÖRT EDİP AYRILMAYA KARŞIYIM

* Nikah sizin için önemli mi?
Allah katında insanlar birbirleriyle gönül birliği kurduysa bence o kadar da önemli değil. İhanet yoksa birlikte yola çıkılmışsa bence gerek yok. Ama resmi nikah kadını ve erkeği toplumun gözünde iyi hissettiren bir duygu. Dünyada da böyle. Papa bile çıkıp "Evlenin ve doğurun" diyor. Evlenmeden flört edip ayrılanlara karşıyım. Sürekli sevgili değiştiriyorsunuz. Sonra hayatınıza giren adam size soruyor: "Kaç kişiyle birlikte oldun?" "Dur sayayım" mı desen daha doğru? Bu mu güzel? Yoksa, "Üç kez evlendim, ayrıldım" demek mi? Bunu tartışmak lazım.

* Flört nedir bilmiyorum mu diyorsunuz?
Kesinlikle bilmiyorum. Hakan'la da yaşamadım. 3-4 ayda hemen nişan yüzüğünü taktık ama yine karı kocayız. O benim hayat arkadaşım. Sadece belediyeye gidip haber vermedik o kadar.

* Son dönemlerde ünlülerin arka arkaya evlenmesinde siyasi bir taraf olduğu söyleniyor. Bu doğru olabilir mi?
Bizler her zaman Müslüman bir toplumduk. Bu sene böyle denk gelmiştir. Bu hükümet baskı yapmaya, birşeylere sekte vurmaya kalkışsa önce Bodrum'dan başlardı.

* Peki ya türban tartışmaları?
Kadının İslamiyet'teki yerini niye tartışıyorlar anlamıyorum. Otursunlar, Kuran'ı okusunlar. Sonra da birbirlerine anlatsınlar. Her şey çözülür. Örtünmek ise Hristiyanlık'la, daha doğrusu Musevilik'le başlamıştır. Kadınlar o dönemlerde güzelliklerini sakınmak, güneşten korunmak için ve cariyerlerden bir farklılıkları olsun diye örtünmüşlerdir. Bence Türkiye'nin daha önemli sorunları var. Türkiye'de insanlar hem cumhuriyetçi olup hem de İslam'a önem verebilirler. Bikinili kadına saygı duyuluyorsa, haşemalı kadına da duyulmalı.

* Necla Nazır da başını açmayı düşündü...
Necla Hanım, yıllar önce bu kararı almış, örtünmüş. Şimdi de açılmak istiyorsa saygı duyarım. Zamanında örtünüp sonrasında örtüsünü çıkaran kadın çok. Bu kadar değerli bir oyuncu sırf örtüsü yüzünden iş bulamıyorsa bu, Türkiye'nin ayıbıdır.

* Hakan Bey'in de maneviyatı güçlü mü?
Bu konuda birbirimizi bulduğumuzu düşünüyorum. Mesela Hakan'ın içki içmeyen bir ailesi var. Kendisi de mecbur kalmadıkça içki içmiyor. Ramazan'da namazını kılar, orucunu tutar. İnançlı olmak insanı ailesine bağlar, kişiyi doğru düzgün bir insan yapar. Ama Hakan benim bu hallerimi bilmediği için ilk başta büyük şaşkınlık yaşadı.

* İlişkinizi magazinden uzak yaşıyorsunuz, edindiğiniz tecrübeler yüzünden mi?
Geçmişte hatalarım oldu. Bunlar da bana tecrübe getirdi. Biraz çenemi tutup, mesleğime eğilseydim; o dönem, o kadar hırpalanmazdım. Ama insanın elinde olmuyor. Sinirleriniz zayıflıyor. Depresyona girdiğim, buhran yaşadığım ve kendimi yetersiz bulduğum zamanlar oldu, bu yüzden güvensizlik yaşayıp paniğe kapıldım ancak artık böyle değilim. Hakan bana "Dur bakalım" demeyi öğretti.

YAŞ FARKINDA İLK DEĞİLİM
* Şimdi de yaş farkınız konu ediliyor...
Aramızda yedi yaş var. Bugüne kadar hep kendimden büyük insanlarla evliliklerim olduğu için insanlara garip gelmiş olabilir. Kendimden küçük bir insanla ilk kez ciddi bir beraberlik yaşıyorum. Ama o benim flörtüm değil; nişanlım, hayat arkadaşım. İnanın bana Hakan benden yedi yaş küçük olmasına rağmen ben ondan da çocuksu davranabiliyorum. Bu yetiştirilme tarzı, hayata nasıl baktığınla ilgili. İnsanlar unutmasın ki, Peygamber efendimizin de ilk eşi kendisinden yaşça bir hayli büyüktü.

* Hakan Bey'le Gizem'in ilişkisi nasıl?
Çok iyi anlaşıyorlar, güzel vakit geçiriyorlar.

* Kızınızın da erken evlenmesinden çekiniyor musunuz?
Gizem'in ergenlik dönemi çok sıkıntılı geçti. Sabrım sayesinde atlattık. Şimdi bir çocukluk aşkı var, 2 yıldır. Çok tatlılar. Nasıl istiyorsa öyle olsun. Çünkü sonuçlarına kendi katlanır.

MUSTAFA KESER'LE İKİLİ OLDUK
* Yeni projeler var mı?
AB grubuna hitap eden bir kadın programı var. Bir de Mustafa Keser'le bir projemiz var. Mustafa Hoca'nın repertuvarı çok geniş. Birlikte güzel bir ikili oluşturduk. Benim de sanat müziği ve halk müziği repertuvarım zengin.

* Hakan Bey'le ortak çalışma olabilir mi?
Evet. Bir sinema filmimiz var ama fazla bilgi vermek istemiyorum.