kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yönetmen Türkben, "Kayseri Kalesi'nde Bizans dönemini canlandırıyorduk. Böyle tatsız bir olay yaşadık. Amacımız Bizanslılar'ın yaptığı bu kaleyle ilgili bilgi vermekti" dedi.

Kayserililer kaleyi Bizans'a kaptırmadı!

Başak ÇOKAN/ MAGAZİN
17.09.2008
Belgesel film çekimi için Kayseri Kalesi surlarına asılan Bizans bayrağı Kayserililerin tepkisi çekti. Kale önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, bayrağı surlardan indirmek istedi. Yönetmenin çağrısıyla olay yerine gelen polis vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Tan Film Prodüksiyon, 81 ili kapsayan "Anatolia" adlı belgeselin çekimlerine Kayseri'den başladı. Kentlerin tarihi ve turistik merkezleri ile ekonomisini konu alan filmin Kayseri Kalesi'nde gerçekleştirilen bölümü ilginç bir olaya sahne oldu. Çekimler gereği Bizans döneminden kalan Kayseri Kalesi surlarına haçlı bayrağı asıldı. Bayrağın asılması üzerine yaklaşık 50 kişilik kalabalık "Biz Müslümanız, bu haçlı bayraklarının burada ne işi var" diyerek tepki gösterdi.

BAYRAK GİTTİ, KAVGA BİTTİ
Tepkiler üzerine yönetmen Tanyolaç Türkben, polisten yardım istedi. Bu sırada kalabalıktan bazıları, kale surlarına çıkarak bayrağı indirmek istedi. Polis duruma el koydu, Bizans bayrağı indirildi. Yönetmen Türkben "Ben de Kayseriliyim ve Müslümanım. İnsanlar bu belgeseli izledikten sonra faydalı bir iş olduğunu anlayacaklar" dedi. 30 kişilik belgesel ekibi daha sonra bölgeden uzaklaştı.
Haberin fotoğrafları