kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tek derse girecek öğrencilere üniversiteye kayıtta ek süre

Giriş Saati : 18.09.2008 14:37
Güncelleme : 18.09.2008 23:00
Yeni Haber
Yükseköğretim Kurulu, (YÖK), bir yükseköğretim programını kazanmasına karşın tek ders sınavına giren öğrencilere, kazandıkları bölümlere kayıt yaptırmaları için ek süre tanıdı. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ve tek ders sınavından başarılı olarak mezun olan öğrenciler 22 Eylül - 25 Eylül 2008 tarihlerinde kayıt yaptırabilecekler.

YÖK'ten yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yükseköğretim kurumlarını kazanmış bazı son sınıf öğrencilerinin tek dersten başarısız olmaları nedeniyle, bu durumda olan öğrencilere sınav hakkı verdiği anımsatıldı.

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine yönelik olarak da 13 Eylül 2008 tarihinde tek ders sınavı hakkı verildiğine dikkat çekilen açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun 15 Ağustos 2008 tarihli toplantısında konunu görüşüldüğü ve bu durumdaki öğrencilerin yükseköğretim hakkını kullanabilmelerini sağlamak amacıyla söz konusu kararın alındığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Buna göre üniversitelerin kayıt tarihlerinin ve 2008-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile ilgili işlemlerin sona erdiği dikkate alınarak, her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinde tek ders sınav tarihleri konusunda valiliklere yetki verilmişse de, yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan ve tek ders sınavından başarılı olarak mezun olduklarını belgeleyen son sınıf öğrencilerine mahsus olmak üzere 22 Eylül 2008 tarihinden başlamak üzere, 25 Eylül 2008 günü mesai bitimine kadar kayıt imkânı tanınmasına karar verilmiştir."

ANKA