kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Ali Baba'nın çiftliği'' gerçek oldu

Giriş Saati : 18.09.2008 11:29
Güncelleme : 18.09.2008 23:00
Yeni Haber
Gaziantep Hayvanat Bahçesinde çocuklardan gelen talep üzerine çeşitli hayvanların bir arada yaşadığı bir bölüm kuruldu.

Bahçenin Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, aileleriyle birlikte bahçelerine gelen çocukların farklı hayvan türlerinin bulunduğu barınakları gezdiğini ve eğlenceli saatler geçirdiğini söyledi.

Çocukların farklı ülkelerden getirilen, çevrelerinde rastlamadıkları türden hayvanların yanı sıra koyun, keçi ve tavuk gibi bildikleri hayvanları da görmek istediğini ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

''Biz de çocukların bu taleplerini değerlendirerek daha önce safari parkı yapmayı düşündüğümüz alanı çocukların ilgisini çekecek bir alana dönüştürdük. Bu alanda 15 tür ve 100'ü aşkın hayvan bulunuyor.
Bir arada birçok hayvanın bulunması nedeniyle bahçeye çocukluğumuzdan hatırladığımız bir şarkının ismini verdik. Ali Babanın Çiftliğinde birlikte yaşayabilen ve çocuklar tarafından sevilen hayvanları bir araya getirdik. Bu hayvanlar birbirlerine zarar vermeden rahatça birlikte yaşayabiliyor.''

Yazıcı, 2 dönümlük alan üzerine kurulan bahçede tavşan, leylek, hindi, tavuk, horoz, keçi, koyun, ceylan gibi hayvan bulunduğunu belirtti. Bahçeye çocukların büyük ilgi gösterdiğini, tel örgülere yaklaşan hayvanları sevebildiğini ifade eden Yazıcı, yeni projelerle hayvanat bahçesini daha da geliştirdiklerini, bunun da ziyaretçi sayısının artmasına katkı sağladığını sözlerine ekledi.

(AA)