kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık Bakanlığı logosunu arıyor

Giriş Saati : 12.09.2008 14:22
Güncelleme : 12.09.2008 17:38
Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı mevcut logosunu temsil gücü ve akılda kalma oranı daha yüksek yeni bir logoyla değiştirme kararı aldı.

Bakanlık bu amaçla, sağlık alanındaki olumlu değişimi ve insan odaklı dönüşümü ifade edebilecek nitelikte, Bakanlığın misyon ve vizyonuna uygun yeni bir logo için tasarım yarışması düzenledi.

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan duyuruda, halen kullanılan logonun, Bakanlığın insan odaklı hizmet anlayışını yansıtan, temsil gücü ve akılda kalma oranı daha yüksek, yerel ve evrensel değerleri içeren bir logo ile değiştirilmesi ihtiyacının doğduğu bildirildi.

Duyuruda, logo tasarım yarışmasının ''Değişen ve gelişen Bakanlığı, ülkede sağlık alanında yaşanan olumlu değişimi ve sağlıkta sürmekte olan insan odaklı dönüşümü ifade edebilecek nitelikte; Bakanlığın misyon ve vizyonuna uygun, akılda kalıcı logo bulunması amacıyla düzenlendiği'' belirtildi.

Katılım koşullarına göre yarışma, seçici kurul ve seçici kurulun birinci dereceden yakınları dışında herkese açık olacak. Her katılımcı en fazla 3 çalışma ile yarışmaya katılabilecek.

Gönderilen rumuzlu çalışmalarla birlikte; isim, soyisim, adres, telefon numarası gibi yarışmacı tarafından hazırlanmış kimlik bilgilerinin bulunduğu zarf, yarışmanın sonuçlanmasıyla birlikte seçici kurul tarafından açılacak.

Teslim edilen çalışmaların Türk Patent Enstitüsü'nce daha önce korunmaya alınmamış ve tescil başvurusu yapılmamış olması gerekiyor. Seçici Kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan logolar değerlendirmeye alınmayacak. Logo tasarımının kopya olduğu anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise geri alınacak.

Yarışmaya katılan tüm çalışmaların kullanım hakları Sağlık Bakanlığı'na ait olacak. Dereceye giremeyen çalışmalar, sonuçların duyurulmasından sonra bir ay içerisinde aynı adresten geri alınabilecek. Bakanlık ve Seçici Kurul, seçilen çalışma üzerinde değişiklik isteme hakkına sahip olabilecek.

Birincilik ödülünün 10 bin YTL, ikincilik ödülünün 6 bin TL, üçüncülük ödülünün ise 4 bin YTL olarak belirlendiği yarışmaya katılacak çalışmaların, 1 Aralık tarihine kadar postayla ulaştırılması ya da internet üzerinden iletilmesi gerekiyor.

Yarışma sonuçları seçici kurul toplantısının ardından 20 gün içinde Sağlık Bakanlığı web sitesinde açıklanacak.

Katılımcılar, konu ile ilgili olarak daha geniş bilgiyi www.saglik.gov.tr adresinden alabilecekler.
AA