kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bilgehan Kara Nabi Saleh

'Türkiye günde 12 bin bardak satışla 3'üncü büyük pazarımız'

Fatih ATALAY - EKONOMİ
12.09.2008
Gloria Jean's Coffees'in sahibi Saleh, Türkiye'nin Avustralya ve ABD'den sonra dünyadaki 3'üncü büyük pazarları olduğunu, günde 12 bin bardak kahve sattıklarını ifade etti..
Gloria Jean's Coffees'in sahibi Nabi Saleh, Türkiye pazarına 2000 yılında adım attıklarında kendilerinden başka bir kahve zincirinin faaliyette olmadığını, bugün Türkiye'de 70 kafelerinin bulunduğunu belirtti. Dünya çapında bin adet kafelerinin bulunduğuna dikkat çeken Saleh, bu rakamın yarısının Avustralya'da olduğunu, "Avustralya ve ABD'den sonra Türkiye en büyük üçüncü pazarımız durumunda. Türkiye'deki potansiyeli görüp, yatırım yapmaya karar vermiştik. Bugün 70 kafemiz bulunurken, yıl sonuna kadar bu rakamı 76'ya çıkarmayı planlıyoruz. 3 yıl içersinde 200-250 kafeye ulaşmayı planlıyoruz" diye konuştu.

GÜNDE 12 BİN BARDAK SATIŞ
Dünya çapında günde 1 milyon bardak kahve sattıklarına değinen Saleh, Türkiye'de günde 12 bin adet kahve bazlı içecek sattıklarının altını çizdi. 2007'yi 750 milyon dolar ciro ile kapattıklarını kaydeden Saleh, 2008 hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunun altını çizdi. Saleh, "Dünyanın en büyük 2.'nci kahve zinciriyiz. Bugün dünyada 20 bin civarında kahveci var. Bu rakam potansiyelin onda biri diyebilirim. 5-6 yıl içinde kahveci sayısının 100-150 bin seviyesine çıkacağını tahmin ediyorum. Biz Gloria Jean's olarak kimse ile rekabet halinde değiliz. Kendi büyümemize bakıyoruz" diye konuştu.