kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hilton medyasına Baykal da isyan etti

HABER MERKEZİ
12.09.2008
Doğan medyası 2005'te, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ü CHP lideri yapmak üzere kampanya düzenledi. Baykal, kongrede Doğan medyasını CHP'ye "Haçlı Seferi" düzenlemekle suçladı..
Birileri CHP yönetimini değiştirmek istiyor. Özellikle bir medya kuruluşu günlerdir CHP kurultayı ile yatıp kalkıyor.

Onların desteklediği siyasetler ve iktidarlar döneminde Türkiye 80 milyar dolarlık bir banka hortumlamasının kurbanı oldu.

Aynı medya grubu CHP yönetimi değişsin diye ortaya çıkıyor. Yazarlarının tümü kampanyanın içinde.

CHP yönetimine karşı bir Haçlı Seferi başlatılmıştır. O medyaya bakıyoruz, AKP'yi ve hükümeti yere göğe koyamıyorlar.

Hilton arazisine istediği imar değişikliğini kabul ettirebilmek için Deniz Feneri davasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine bir kampanyaya dönüştürmekle suçlanan Doğan Grubu, 2005'te Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü CHP lideri yapmak için Deniz Baykal'a karşı kampanya başlatmıştı. Başta Hürriyet olmak üzere Milliyet, Radikal gibi Doğan Grubu'na ait gazetelerde Sarıgül'ü destekleyen ya da Baykal'ı kötüleyen haber, manşet ve köşe yazıları ard arda yayınlanmıştı. CHP Kurultayının yapıldığı 29 Ocak 2005'te kadar süren yayınlarda "Herkesin CHP Başkanı'nın değişmesini istediği" vurgulanmış, Sarıgül'ün CHP'yi iktidara taşıyacak aday olduğu belirtilmişti. Sarıgül karşısında sandalyelerin havada uçuştuğu, uçan tekmelerin ve yumrukların konuştuğu kongre sonrasında koltuğunu koruyan Baykal konuşmasında da, "Kurultay CHP'nin kendi iç işi olmaktan çıktı. Özellikle belli bir medya kuruluşu, günlerdir adeta CHP kurultayı ile yatıp kalkıyor. CHP yönetimine karşı bir Haçlı Seferi başlatılmıştır. O medyaya bakıyoruz, AKP'yi ve hükümeti yere göre koyamıyorlar. Bu hükümetle yatıyorlar, bu hükümetle kalkıyorlar..." demişti. Aydın Doğan'ın istediği, ancak AKP yönetimi karşı çıktığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geçmeyen Hilton arazisine ilişkin 'yapılaşmayı artırıcı' imar izninin, 2007'de Mustafa Sarıgül'ün başında bulunduğu Şişli Belediyesi tarafından kabul edildiğinin ortaya çıkmasıyla birlikte, 2005'te Baykal'a karşı yürütülen bu kampanyanın da nedeni anlaşıldı.

BAYKAL'IN ÖFKESİ
29 Ocak'ta yapılan CHP kurultayı Sarıgül'e verilen bu destek sonucu oldukça olaylı geçti. Baykal ve Sarıgül'ün söz düellosunun ardından delegeler birbirine girdi. Sandalyelerin havalarda uçuştuğu Kurultay'ı 460 oy alan Sarıgül'e karşı 674 oy alan Baykal kazandı. Kongrede yaptığı konuşmada Doğan medyasını, "Onların desteklediği siyasetler ve iktidarlar döneminde, Türkiye 80 milyar dolarlık bir banka hortumlamasının kurbanı oldu" sözleriyle suçlayan Baykal, şu mesajları verdi: lKurultay CHP'nin kendi iç işi olmaktan çıktı. Birileri CHP yönetimini değiştirmek istiyor. Özellikle belli bir medya kuruluşu, günlerdir adeta CHP kurultayı ile yatıp kalkıyor.
* Neden böyle olmuştur? Bu ilgi tamamen görev gereği, kamu sorumluluğu gereği midir, bunların beklentileri nedir? Yoksa bu kurultaydan birilerinin bir bekleyişi mi var?
* Hiçbir siyasi parti yönetimine karşı medyanın böyle bir hummalı kampanya içine girdiklerini görmedim. 1 Mart 2003 tezkeresinden sonra, CHP'nin bugünkü yönetimine bir büyük haçlı, yani ehlisalip ordusu harekete geçmiştir
* CHP yönetimine karşı bir Haçlı Seferi medya tarafından, medyanın bir kısmı tarafından başlatılmıştır.
* O medyaya bakıyoruz, AKP'yi ve hükümeti yere göre koyamıyorlar. Bu hükümetle yatıyorlar, bu hükümetle kalkıyorlar...
* Ama aynı medya grubu CHP yönetimi değişsin diye ortaya çıkıyor. Sabahlara kadar televizyonlarda anlat niye bunun değişmesi gerekiyor. Yazarlarının tümü kampanyanın içinde."
Haberin fotoğrafları