kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

'iddaa oranlarını düşürüp ayağımıza kurşun sıkmayız'

FATİH ATALAY
12.09.2008
İnteltek Genel Müdür Yardımcısı Ertan, komisyon oranlarını yüzde 11.3'ten 1.4'e çektikten sonra iddaa oranlarını düşürmeyeceklerini belirterek "Ayağımıza kurşun sıkmayız" dedi..
İddaa ihalesinde elde edilecek hasılattan yüzde 1.4 komisyon oranı teklif ederek 10 yıllığına işletme hakkını elde eden İnteltek Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ertan SABAH gazetesinin sorularını yanıtladı. Ertan, "İddaa oranlarını düşürecekleri" iddiasına: "Eğer hasılat 1.5 milyar YTL'nin altına düşerse, geriye kalanını bizim karşılamamız gerekecek. Kendi ayağımıza kurşun sıkmayız. Oynayıcılara rekabetçi oranlar vermek zorundayız" karşılığını verdi.

* Bugüne kadar iddaa markasına ne kadarlık yatırım yaptınız?
Bildiğiniz gibi İnteltek olarak Türkiye'deki spor bahis oyunu olan iddaa'yı Nisan 2004'ten beri işletiyoruz. Bu 4-4.5 yıllık süre zarfında iddaa markasına 200 milyon doların üstünde bir yatırım yaptık. Bu miktar reklam harcamaları, 4 bin bayinin belli bir standarda oturulması ve teknolojik ile teknik altyapının gerçekleştirilmesinden oluşuyor. Bugün iddaa'ya yaptığımız temel yatırımın bittiğini söyleyebilirim.

* 28 Ağustos'ta yapılan ihalenin ilk turunda yüzde 11.3'lük hasılattan pay teklif ederken, ikinci turda bu rakamı yüzde 1.4'e çektiniz. Bu oranları neye göre belirlediniz?
Biz halen iddaa'yı hasılattan yüzde 11.3 pay alarak işletiyoruz. İhalede verilen ilk tekliflerin açıkçası hiçbir önemi yoktu. Bu teklifler tamamen göstermelikti. Bütün gruplar zaten ihaleye akıllarında belli bir oran aralığı ile katıldı. Bizim oran aralığımız yüzde 1.4 ile 1.8 arasındaydı. Yüzde 1.4 teklif etmemizin nedeni karşı grupların yüzde 1.5 oran verme ihtimaline karşı yaptığımız bir 'taktikti'. İnteltek'in yüzde 45 ortağı olan Intralot ile diğer katılımcılar Lottomatica ve Ladbrokes hem Amerika'nın farklı eyaletlerinde hem de dünyanın farklı ülkelerinde birçok ihalede karşı karşıya gelen firmalar. Yabancı ortağımız Intralot rakiplerimizin yüzde 1.5 teklif verme ihtimali olabileceğini ifade ettiğinden yüzde 1.4'lük oran verdik.

* İhale sonrasında keşke yüzde 1.8 verseydik dediniz mi?
Tabii insan düşünmüyor değil.. Yüzde 1.8 de rekabetçi bir orandı. İhale sonrasında grup içi konuşmalarda 'keşke' dedik. İnteltek olarak 4.5 yılda bu işi gayet iyi öğrendik ve belli yatırımlar yapıp, yüzde 1.4 oranını belirledik. Biz bu yola inanıp çıktık. 2004'te iddaa emekliyordu. 2005'te ayağa kalktı. 2006'da yürümeye başladı. Ve bugünlere geldi. Diğer gruplar ihaleye '0' deneyimle girip, çok düşük oranlar teklif ettiler. Halen hasılattan aldığımız yüzde 11.3'lük pay ile yatırım maliyetlerini çıkardık. Bundan sonra yüzde 1.4'lük oranla operasyonu yönetebilecek kârlılıkta olacağız.