kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Akman'ın avukatından, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt

Giriş Saati : 12.09.2008 18:12
Güncelleme : 12.09.2008 19:04
Yeni Haber
RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız, Akman'ın, Almanya Frankfurt'ta kurulan OFWG e.G. adlı kooperatife 2004 yılında "fahri üye" olarak seçildiğini ve bir süre sonra da ayrıldığını belirtti. Yıldız, Akman'ın, fahri üyesi olmasından dolayı kooperatifin almış olduğu hiçbir kararında ve işleminde de imzası bulunmadığını kaydetti.

RTÜK Başkanı Akman, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik, "Almanya'da bir kooperatifin yöneticisi olduğu" iddialarını avukatı aracılığıyla yalanladı. Akman'ın avukatı Ali Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, OFFENBACHER UND FRANKURTER WOHNUNGGSBAUGENOSSENSCHAF e.G. isimli kooperatife Akman'ın, 2004 yılında fahri üye olarak seçildiğini, ancak Akman'ın kooperatifin hiçbir toplantısına katılmadığını ve bir süre sonra da bu görevden ayrıldığını belirtti. Fahri üyesi olmasından dolayı, Akman'ın kooperatifin almış olduğu hiçbir kararında ve işleminde de imzası bulunmadığını söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu kooperatifle müvekkilimin ilişkisi; sadece ve sadece fahri üyelik ilişkisinden ibarettir. Kısa bir süre fahri üyesi olduğu ve daha sonra ayrıldığı, hiçbir toplantısına katılmadığı bir kooperatifle ilgili olarak sanki hukuki bir sorumluluğu varmış ve bir takım kişilerin mağduriyetine sebep olmuş gibi gerçeğe aykırı iddialarla müvekkilimi karalamak; vicdana, insafa, ahlaka sığmadığı gibi hukuka da aykırıdır."

Kooperatifin başkanı olan Abdullah Özer'in 11 Eylül2deki açıklamasında yapmış olduğu 11.09.2008 tarihli basın açıklamasında söz konusu iddialara ilişkin belgeleri kamuoyuna sunduğunu ve telefon numarasını da vererek, belgelerin istenildiği takdirde kamuoyu ile paylaşılacağını söylediğini anlatan Yıldız, "Sayın Kılıçdaroğlu, zahmet edip kooperatif başkanını aramış mıdır? Alman makamlarınca bu kooperatifte yapılmış denetim raporlarını istemiş midir? Yoksa zaten iddialarının gerçeğe aykırı olduğunu bildiği için araştırma gereği dahi duymamış mıdır?" dedi.

Deniz Feneri davasının iddianamesi incelendiğinde, Akman'ın isminin sadece sanıklardan birinin ifadesinde geçtiğini ifade eden Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu şahsın iftiralarının da Alman makamlarınca ciddiye alınmadığı duruşma tutanaklarından açıkça görülecektir.

Eğer iddia edildiği gibi müvekkilim hakkında bu dava ile ilgili bir suç isnadı olsaydı; müvekkilim de bu davanın sanıkları arasında yer alırdı. Oysa müvekkil hakkında Almanya'da açılmış hiçbir dava bulunmamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu da müvekkilim hakkında Almanya'da açılmış bir davanın olmadığını çok iyi bilmektedir. Kılıçdaroğlu, kamuoyumuzu yanıltmaya çalıştığı gibi Alman Mahkemesi üzerinde de baskı kurmaya çalışmaktadır. Şöyle ki; Alman hâkimin odasına girerek Mahkemeye telkinlerde bulunmaya çalıştığı ve hâkimin odasından zorla çıkarıldığı birçok basın organında haber konusu olmuştur."

"ERGENEKON İDDİANAMESİNDE DE BAYKAL'IN ADI 41 KEZ GEÇİYOR"

Akman'ın adının iddianamede geçiyor olmasından dolayı istifasının istendiğine değinen Yıldız, "Gerçek dışı iddia ve iftiralar sebebi ile eğer istifa etmek gerekseydi şüphesiz Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu önce kendi çevresinden istemesi gerekirdi. Zira Ergenekon iddianamesinde; partisinin ismi 92 kez, partisinin Genel Başkanı Sayın Baykal'ın ismi 41 kez geçmektedir" dedi.

(ANKA)