kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mehmet Ağar hastaneye kaldırıldı

Giriş Saati : 12.09.2008 21:27
Güncelleme : 12.09.2008 23:46
Yeni Haber
Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, iftar yemeğinden sonra rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Adana'da, kalp krizinden ölen organizatör Halil Genç'in cenaze törenine katıldıktan sonra İstanbul'a gelen Mehmet Ağar, bir kebapçıdaki iftar yemeğinin ardından rahatsızlandı. Ağar, Bahçelievler JFK Hastanesinde tedaviye alındı.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Ahmet Çadırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağar'ın iftardan sonra terleme ve bayılma şikayetiyle hastaneye getirildiğini belirterek, şu anda yoğun bakımda tutulduğunu ve uyuduğunu kaydetti.

Mehmet Ağar'a yarın anjiyo yapılacağını bildiren Çadırcı, anjiyonun ardından rahatsızlığının ne olduğunun kesin belirleneceğini ifade etti.

Bu arada, eski DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da hastaneye gelerek, Ağar'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

PROF. DR. MERİÇ: ''SIVI KAYBINA BAĞLI TANSİYON DÜŞMESİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ''

JFK Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Meriç, Mehmet Ağar'ın rahatsızlığına ilişkin, ''Sıvı kaybına bağlı tansiyon düşmesi olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Hastanede gazetecilere bilgi veren Meriç, Ağar'ın saat 19.30 sıralarında iftarını yaparken birden bire bayıldığını, aşırı terleme ve tansiyon düşmesi nedeniyle 5-10 dakika içerisinde hastaneye getirildiğini söyledi.
Ağar'ın tansiyonunun normale döndüğünü ve klinik durumunun iyi olduğunu ifade eden Meriç, yoğun bakım ünitesinde tetkiklerinin yapıldığını kaydetti.

Meriç, ''tetkiklerde şu ana kadar herhangi bir kalp krizi izine rastlamadık. Nörolojik olarak yapılan muayenesinde de herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır'' diye konuştu.

Mehmet Ağar'ın bir gün önce ishal olduğunu ve bugün oruç tuttuğunu ifade eden Meriç, ''Aşırı terleme ile sıvı kaybı olmuştur. Sıvı kaybına bağlı olarak bir tansiyon düşmesi olduğunu düşünüyoruz, ama tetkikleri yapacağız'' dedi.

Ağar'a şu an sıvı verildiğini ve bir süre sonra normal servise alınacağını ifade eden Meriç, ''Kendisi iyi durumdadır. Tansiyonu 11 civarındadır. Nabzı 60-70 civarında değişmektedir. Yarın bu tetkikler doğrultusunda anjiyo yapılacaktır. Tahmin ediyorum yarın kesin sonuca varılacaktır'' şeklinde konuştu.

Bu arada, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, eski bakanlardan Necdet Menzir ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de hastaneye gelerek, Ağar'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

AA