kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ALABORA’NIN ANNESİ DE MİRASÇI Vasiyetnamede Necla Omay’ın (sağdan ikinci) iki dairesinden biri Mehmet Ali Alabora’nın annesi, ünlü tiyatro sanatçısı Betül Arım’a (en solda), üç bankadaki paraları ise eşit olarak Selmin Kayhan, Betül Arım ve TKP’ye bırakılıyor.

TKP'ye servet miras bıraktı

12.09.2008
77 yaşında ölen Necla Omay, milyon YTL'lik servetinin bir kısmını TKP'ye bıraktı. Mirasçılar vasiyetin iptalini istiyor..
İstanbul Nişantaşı'ndaki evinde kısa süre önce hayatını kaybeden emekli hemşire Necla Omay'ın evinde yapılan keşifte, iki sayfadan oluşan bir vasiyetname bulundu. Vasiyetnamede Omay'ın mal varlığının iki arkadaşı, TKP ve Nâzım Hikmet Kültürevi'ne bırakıldığı yazılıydı. 77 yaşındaki Omay'ın ölümünün ardından, yeğenleri Tolga Omay ve Venüs Omay iptal davası açtı.

"AKIL ZAYIFLIĞI VAR"
Vasiyetnamenin 2005'te, iki fihrist sayfasına el yazısıyla tanzim edildiğinin hatırlatıldığı dava dilekçesinde, mal yönünden hükümler içeren vasiyetnamenin geçersiz olduğu öne sürüldü. Vasiyetnameyi hazırladığında Omay'ın 75 yaşında olduğu ve bu yaşta bir kişinin vasiyet tanzim ehliyeti bulunmadığının iddia edildiği dilekçede, ayrıca Omay ile vasiyette bulunulan kişiler arasında iddia edildiği gibi yakınlık bulunmadığı belirtildi. Dilekçede, "Necla Omay'ın yaşlı ve akıl zayıflığından, hazırlanan vasiyetnamenin iptali gerekmektedir" denildi. Vasiyetnamede, Nişantaşı'nda bulunan iki daireden birinin Selmin Kayhan'a, diğerinin ünlü tiyatro sanatçısı Betül Arım'a, Karasu'da bulunan yazlığın ise yeğen Venüs Omay'a bırakıldığı belirtiliyor. Dairedeki fotoğrafların tamamının Nâzım Hikmet Kültürevi'ne verilmesi isteniyor. Omay'ın üç bankada bulunan YTL ve dolar hesapları ise eşit olarak Selmin Kayhan, Betül Arım ve TKP'ye bırakılıyor.

TKP: ARAŞTIRIYORUZ
Oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın annesi Betül Arım, Omay'ın otuz yıllık arkadaşı olduğunu belirterek, "Yıllarca bana ve diğer arkadaşına ev bıraktığını söylerdi. Hatta vasiyetini hangi kitabın arasına koyduğunu bile söyledi ama biz hiç bakma ihtiyacı duymadık" dedi. Konuyla ilgili konuşmak istemeyen TKP'li yöneticilerse, kendilerine bırakılan mirasla ilgili, parti olarak araştırma yaptıklarını belirtti. SABAH