kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fakirlere yönelik daha fazla 'sosyal süpermarket' açılacak

Giriş Saati : 09.09.2008 14:07
Güncelleme : 09.09.2008 17:55
Yeni Haber
Avusturya'nın başkenti Viyana'nın hükümeti, fakirlere yardım eli uzatarak başkentte daha fazla "sosyal süpermarket" açılması için çalışma başlattı. Viyana'da açılan ve aylık 800 Euro'nun altında geliri olanlara her türlü ürünün satıldığı ilk sosyal süpermarketin 6 bin kayıtlı müşterisi bulunuyor.

Artan gıda fiyatları birçok insanı, ürünlerin normal fiyatının üçte birine satıldığı bu marketlere yöneltti. Markette satılan ürünlerin bazıları yanlış paketlenmiş veya yanlış etiketlenmiş ürünlerden oluşurken, birçoğu da son kullanma tarihi yaklaşmış olan ürünlerden oluşuyor. Bu ürünlerin kalitesinin normal ürünlerin kalitesinden ise hiçbir farkı bulunmuyor.

Sosyal süpermarket fikrinin sahibi Alexander Schiel, Favoriten Bölgesi'ndeki Braunspergengasse'de açtığı ilk marketin büyük başarı yakalaması sonucu Viyana'da üç tane daha market açmak için çalışmalara başladı. İlk üç ayda 6 bin kayıtlı müşterinin oluşmasını büyük bir başarı olarak niteleyen Schiel, bir sonraki marketin Floridsdorf'da açılacağını söyledi. Bu marketten alışveriş yapmak isteyen kişi aylık gelirinin 800 Euro'nun altında olduğunu ispatlamak zorunda. Sosyal yardım alan kişiler, yaşlılar ve öğrenciler, marketin müşterilerinin çoğunluğunu oluşturuyor.

CİHAN