kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya asker bulundurmaya devam edecek

Giriş Saati : 09.09.2008 14:39
Güncelleme : 09.09.2008 17:55
Yeni Haber
Rusya, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'daki askerlerinin burada kalmaya devam edeceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği basın toplantısında, askerlerinin bu bölgelerde "Gürcistan'ın kontrolü yeniden ele geçirme çabalarını engellemek için" bulunması gerektiğini belirterek, ''Rus askerleri, Güney Osetya ve Abhazya liderlerinin isteği doğrultusunda bu ülkelerin topraklarında kalmaya devam edecekler'' dedi.

Lavrov, Rus askerlerinin bu cumhuriyetlerde uzun süre kalacağını bildirdi. ''Bu güçlerin saldırgan eylemlerin tekrarlanmasını önlemek için en azından görünebilir bir süre için daha buralarda kalmaları gerekiyor'' diyen Lavrov, Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya ile önümüzdeki günlerde Rus askeri varlığıyla ilgili bir anlaşma imzalayacağını söyledi, ancak bu cumhuriyetlerde kaç Rus askerinin bulundurulacağı hakkında ayrıntı vermedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, gelecek ay Cenevre'de yapılacak uluslararası güvenlik konferansında Abhazya ve Güney Osetya'nın da temsil edileceğini sözlerine ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev arasında dün Moskova'da yapılan görüşmede, Güney Osetya ve Abhazya sınırları yakınındaki Gürcistan topraklarında bulunan Rus askerlerinin bir hafta içinde geri çekilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DA 7 BİN 600 ASKER BULUNDURACAK

Bu arada, Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya topraklarında 7 bin 600 asker bulundurmayı planladığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov, Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e bölgeyle ilgili verdiği brifing sırasında, ''Bu cumhuriyetlerin her birinde 3 bin 800 asker bulundurma, bunların yapısı ve yerleşeceği yer konusunda anlaşmayı neredeyse tamamladık'' dedi.

Medvedev de bunun üzerine Serdyukov'a, Güney Osetya ve Abhazya liderlerinin ülkelerinde Rus üssü kurulması yönündeki taleplerinin nasıl hayata geçirileceğinin kararlaştırılması yönünde talimat verdi.

AA