kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
2001

Kuzey Kore'yi 5 yıldır 'dublörler' yönetiyor

PERİHAN KORKMAZ - LONDRA
09.09.2008
Yeni piyasaya çıkan bir kitaba göre Kuzey Kore lideri 5 yıl önce öldü. Ancak ölümü tüm dünyadan saklandı. Ülkeyi darbeye karşı yanından ayırmadığı benzerleri yönetmeye başladı..
Bir zamanlar Amerika'nın "şer ekseni" ülkeleri arasında yer alan Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-il'in öldüğü ve 5 yıldır bu ölümün gizlendiği iddia ediliyor. Japon araştırmacı Prof. Toshimitsu Shigemura, "Kim Jong-il'in Gerçek Karakteri" adlı kitabında liderin 2003'te diyabetten öldüğünü iddia ediyor.

42 GÜN KAYBOLDU
Profesör Shigemura'nun Japon ve Güney Koreli gizli istihrabat kaynakları ve Kim'in ailesine yakın kişilere dayandırdığı iddialarına göre sağlık durumu 2000 yılının başında kötüleşen Kim Jong-il, üç buçuk yıl tekerlekli sandalyeye bağımlı hayatını sürdürdü. 2003'te de hayatını kaybetti. Profesör 10 Eylül 2003'ü takiben 42 gün boyunca liderin ortada görünmediğini, bu süre zarfında da Kuzey Koreli yetkililerin izleyecekleri yolu planladıklarını iddia ediyor.

SESİ VE YÜZ ŞEKLİ FARKLI
Suikaste kurban gitme ve darbeyle alaşağı edilme tehlikesine karşı liderin, dört ayrı benzer kullandığını belirten Prof Shigemura, liderin ölümünden sonra da çevresindekilerin bu yedekleri kullanmaya devam ettikleri belirtiliyor. Profesör, 2004'te Kim Jong il'in Japon lider ile görüşmesi sırasında yaptığı konuşmadaki sesinin önceki yıllarda olandan farkına dikkat çekiyor. Ayrıca gövdesinin daha uzun, göz ve ağız şeklinin "biraz" daha farklı olduğunu belirtiyor. Kitapta yer alan iddialar Kuzey Kore tarafından reddedilse de dünya basınında Kim Jong-il'in hayattaysa bile ölüm döşeğinde olduğu yazılıyor. Eskiden aşırı miktarda sigara ve alkol tüketen Kim Jong-il'in diyabet ve kalp hastalığı nedeniyle yatağa bağlı olduğu ve sayılı günü kaldığı iddialar arasında...
Haberin fotoğrafları