kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İspanya Başbakanı İstanbul'da iftar yemeğine katılacak

Giriş Saati : 09.09.2008 15:30
Güncelleme : 09.09.2008 17:55
Yeni Haber
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul ederek, iftar yemeğine katılmak üzere 15 Eylülde İstanbul'a gideceği bildirildi.

İspanyol diplomatik kaynakları, Zapatero'nun Medeniyetler İttifakı girişiminde kendisiyle birlikte eş başkan olan Erdoğan'ın iftar yemeğine katılma davetini kabul ettiğini söylediler.

Zapatero'nun 15 Eylülde yemeğe katıldıktan bir gün sonra Madrid'e geri döneceği belirtildi.

İki Başbakanın iftar yemeği münasebetiyle Medeniyetler İttifakı projesi, Gürcistan sorunu, Türkiye'nin AB üyeliği süreci ve İspanya-Türkiye ilişkilerini ele almaları öngörülüyor.

Bu arada, İspanya Başbakanlığı kaynakları, Zapatero'nun Erdoğan'ın davetini kabul etmesini, "Erdoğan ile Zapatero arasındaki iyi bir dostluğun meyvesi" olarak yorumladı.

İspanyol basınına açıklama yapan Başbakanlık kaynakları, "Medeniyetler İttifakı projesinde eş başkanlıkları dolayısıyla Zapatero ile Erdoğan arasında iyi bir dostluk oluştu. Aynı zamanda bu yıl İspanya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 225. yıl dönümü" diye konuştular.

Öte yandan, İspanya'nın sağ basını, Zapatero'nun iftar yemeğine katılmak için İstanbul'a gidecek olmasını eleştirdi.

ABC gazetesi, Zapatero'nun laiklik yanlısı görüşlerinden dolayı resmi cenaze törenlerinin Katolik dinine göre olmamasını istediğini ve okullarda din derslerini kaldırmaya çalıştığını belirterek, "Ama iş başka din ve başka ülke olunca, Zapatero, arkadaşı Recep Tayyip Erdoğan'ı memnun edebiliyor" ifadesini kullandı.

AA