kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uçak kazısı nedeniyle Bağımsızlık Günü kutlamaları iptal

Yeni Haber
Kırgızistan'ın 31 Ağustos Bağımsızlık Günü kutlamaları, 24 Ağustos'ta meydana gelen uçak kazası nedeniyle iptal edildi.

Başbakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ülkenin 17. bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla tüm kutlama programlarının iptal edildiği, her yıl Ala-Too Alanı'nda düzenlenen görkemli eğlence programlarının bu yıl yapılamayacağı bildirildi.

Açıklamada, bağımsızlık gününün Kırgızistan halkı için büyük önem taşıdığı, ancak 65 kişinin ölümüne neden uçak kazasının da her Kırgız vatandaşında ve devlette acı bir iz bıraktığı kaydedildi.

Bağımsızlık günü kutlamalarının iptal edilmesini vatandaşların anlayışla karşılayacağı dile getirilen açıklamada, 31 Ağustos günü vahim uçak faciasında yaşamlarını yitirenlerin, 1 dakikalık saygı duruşuyla anılmaları istendi.

İLK CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Başkent Bişkek'te, 24 Ağustos günü meydana gelen uçak kazasında ölenler için bugün ilk anma töreni yapıldı.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen müsabakalara katılmak üzere uçakta bulunan 17 öğrenciden 6'sı için Bişkek 29 Nolu Spor Lisesi'nde düzenlenen anma töreninde, öğretmenler ve ölen öğrencilerin sınıf arkadaşları gözyaşı döktüler.

Uçak kazasında ölen 6 öğrencinin fotoğrafları ve spor müsabakalarında kazandıkları madalyaların konulduğu spor salonundaki törene çok sayıda vatandaş katıldı.

KİMLİK TESPİTİ SÜRÜYOR


Bu arada, pazar günkü uçak kazasında yaşamlarını yitiren 65 kişinin kimlik tespiti çalışmaları, cesetlerin yanmış olması nedeniyle güçlükle ilerliyor.

İran'dan Bişkek'e getirilen özel seyyar laboratuvarda yapılan DNA testleriyle bugüne dek yalnızca 12 kişinin kimliği belirlendi.

Kazada ölün Türk vatandaşı Mehmet Şahin'in ise hala tespit edilemediği ve yakınlarından kan örneğine ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Öte yandan Devlet Ortopedi ve Travmatoloji Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, doktorların gözetiminde bulunan 5 yaralının durumu ciddiyetini koruyor.

İtek Air şirketine ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, Bişkek Havaalanı'ndan kalktıktan kısa süre sonra teknik arızadan dolayı geri dönmeye çalışmış, ancak uçak piste 10 kilometre kala düşmüştü.

AA