kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kabe'deki Teravih ve Teheccüd namazları İngilizce ve Fransızca olarak yayınlanacak

Yeni Haber
Ramazan aylarında Kâbe ve Mescid-i Nebevi'den dünyanın dört bir yanına ulaşan Teravih ve Teheccüd namazlarının canlı yayın ve diğer dillere tercüme hazırlıkları, Suudi Arabistan Hac ve Evkaf Bakanlığı ile Kültür ve Enformasyon Bakanlığının işbirliğiyle tamamlandı. Ramazan boyunca Kâbe ve Mescid-i Nebevi'de kılınacak Teravih ve Teheccüd namazları, bu yıl da İngilizce ve Fransızca olarak canlı yayınlanacak.

Suudi Arabistan Hac ve Evkaf Bakanı Müsteşarı ve Proje Müdürü Şeyh Talal bin Ahmet El Akil, bakanlığın projeyi bu yıl yeni bir bilgisayar programıyla daha da geliştirdiğini söyledi. El Akil, "Bu yıl Teravih ve Teheccüd namazlarını ekranları başında takip eden ancak Arapça bilmeyenlerin, tercümeyi daha rahat ve hızlı takip etmelerini sağlayacak şekilde düzenlemeler yaptık." dedi.

Geçmiş yıllardaki tecrübelerine dayanarak sağlam bir ekip oluşturduklarını vurgulayan El Akil, "Teravih namazının anlık tercümesini Kâbe'den Suudi Arabistan Televizyonu birinci kanalı İngilizce, ikinci kanlı ise Mescid-i Nebevi'den Fransızca olarak verecek" diye konuştu.

Proje Müdürü El Akil, bakanlığın bu proje sayesinde yeryüzünde bulunan ve Arapça bilmeyen bütün Müslümanlara Teravih ve Teheccüd namazlarında okunan Kur'an-ı Kerim'in manasını ulaştırmaya gayret ettiğini sözlerine ekledi.

El Akil, son olarak dünyanın dört bir yanında yaşayan bütün Müslümanlardan, cami imamlarından, İslami cemiyetlerden ve konuyla ilgili şahıslardan İslamiyet'in müsamahalı yönünü tanıtmak amacıyla projeyi çevrelerine anlatmalarını istedi.

CİHAN