kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Clinton’ın konuşması sırasında delegelerin ellerinde bulunan ve üzerlerinde "Hillary, Obama, Birlik" yazan pankartlar dikkat çekti... Delegeler Clinton, Obama’ya verdiği destekle birleşmiş oldu...

Artık aynı takımdayız

Bilge ESER
Demokratların kongresinin ikinci gününe adaylığı kıran kırana bir yarış sonrası kaybeden Hillary Clinton damgasını vurdu... Eski First Lady delegelere bu sözle "birlik" mesajı verdi..
Amerika'da 4 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimi için geri sayım tüm hızıyla devam ediyor... Demokratlar Barack Obama'yı bugün tüm dünyaya resmen başkan adayları olarak tanıtmaya hazırlanıyor... Pazartesi günü başlayan Demokratlar'ın kongresinin ikinci gününe Obama'nın eski rakibi Hillary Clinton'ın konuşması damgasını vurdu... Bir dönem partinin adayı olmak için Obama ile kıran kırana bir yarış yürüten eski First Lady dünkü konuşmasında Obama'ya büyük destek verdi... "Bir dönem karşı karşıyaydık. Ama şimdi ikimiz de aynı takımdayız" diyen Clinton kalbi kırık destekçilerinin başkanlık seçiminde Obama'ya oy vermesini sağlamaya çalıştı. Bir sonraki seçimlerde bir kez daha adaylık için yarışmayı planladığı ve bu yüzden partisinin desteğini yitirmek istemediği söylenen Clinton konuşmasıyla delegeleri birlik ve beraberliğe çağırdı.

BILL CLINTON'IN DESTEĞİ
Konuşması boyunca 10 kez Obama'nın ismini kullanan Clinton, "Hiçbir şekilde McCain'in seçilmesini kabul edemeyiz. Geçirdiğimiz 8 yılın benzeri bir 4 yıl daha geçirmeyi hiçbirimizin istemediğine eminim" diye konuştu. "Barack Obama benim adayımdır. Beyaz Saray'a kesinlikle bir Demokrat aday girmelidir" diyen Clinton adaylık yarışında Obama'ya karşı ırk kartını sıklıkla kullanmakla eleştiriliyordu. Kendisini destekleyen delegelerin bu tür bakışını silmeye çalışan Hillary Clinton'dan sonra konuşması beklenen eski başkan Bill Clinton'ın ise eşi gibi "istekli" bir konuşma yapıp yapmayacağı merak konusu... Eşinin adaylığı kazanmasını sağlayamadığı için "gururu" kırıldığı konuşulan Bill Clinton'ın vereceği desteğin Obama için hayati öneme sahip olduğu biliniyor.
Haberin fotoğrafları