kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AHMET ÇAKAR

Döküldüler!

G.Saray sadece Şampiyonlar Ligi'ni kaybetmedi; belki de Skibbe'yi kaybetti. Galatasaray sadece milyonlarca euro kaybetmedi; belki de yeni gelen transferlerin karizmaları çizildi.
Geçen sezonki Galatasaray ile bu yılki Galatasaray'a bakıyoruz; en önemli fark ceza alanı içi. Dün gece Galatasaray ataklarında neredeyse bir, hadi bilemediniz iki oyuncu hücum bölgesindeydi. Hücumda fazla adamla mücadele etmek için ille de çift santrforla oynamaya gerek yok. Nonda gibi ileriye tek santrfor koyuyorsanız arkasında oynayan oyuncular hücumda sürekli çoğalmalılar. Ama dün gece bakıyoruz ki ne Kewell ne Arda ne de Linderoth bunları yapamadılar.
Koskoca Galatasaray rakip kaleye bir şut atamadı. Şut atmıyorsunuz, kanatlardan sıfıra inemiyorsunuz. O halde maçı nasıl kazanacaksınız.

ÖN LİBERO DEMEK...
Dün gece de böyle oldu. Maçın hemen başlarında Kewell'ın direkten dönen şutu hariç Galatasaray'ın tek pozisyonu yok. Üstelik geriden şişirme toplara da bir tek Nonda kafa vurmaya çalıştı ama Steaua defansı duvar gibi... Neredeyse tüm hava toplarını aldılar.
Mehmet Topal iyi değildi. Ayhan da öyle... Çok fazla kendi defanslarına yakın oynuyorlar. Adeta işin kolayına kaçıyorlar. Ön libero demek, sadece savunma görevi yapmak değildir. Hücumda da gerekli organizasyonları yapıp ileri çıkabilmektir. Linderoth ve Hakan Balta sadece savunma özellikleri iyi olan futbolcular. Kanatlardan bindirseler de yetenekleri kısıtlı olduğu için hücum yönleri sürekli aksıyor.

GOL AÇIK OFSAYTTI
Dedik ya, Galatasaray dün gece çok şey kaybetti. Oynayan hiçbir oyuncunuz vasatı bulamazsa hakem kararları da aleyhinize oluyor. Tıpkı Galatasaray'ın dün gece yediği ilk goldeki önemli hakem hatası gibi. Maçı genelde objektif yönetmeye çalışan İtalyan hakem, yardımcısının açık bir ofsaytı görememesi nedeniyle skoru etkiledi.
Ama dün gece Galatasaray öyle kötü oynadı ki, hakemler bu ofsaytı doğru görseler bile gol atacak bir görüntüyü maçın hiçbir dakikasında sergileyemedi.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00