kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öldürülen Japon yardım görevlisi Müslüman olmak istiyormuş

Yeni Haber
Afganistan'ın doğusunda kaçırılan Japon yardım görevlisinin cesedi, Celalabad kentinde yetkililere teslim edildikten sonra başkent Kabil'e getirildi. Celalabad'da herkes tarafından tanınan ve çok iyi bir insan olduğu belirtilen yardım görevlisinin Ramazan'da Müslüman olmak istediği ortaya çıktı.

Afgan polis güçleri tarafından dün ele geçirilen 31 yaşındaki Kazuyo Ito'nun cesedi, bağlı olduğu yardım kuruluşu PMS'in üst düzey yetkililerinden Tetsu Nakamura'ya, Celalabad Valisi Gül Ağa Şirzey tarafından teslim edildi.

Cesedi gördüğünde gözleri dolan Nakamura, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ne olursa olsun, bu tür şeyler bizim burda çalışmamızı ve Afgan halkına yardım etmemizi engelleyemez. Burdaki yerel güvenlik görevlilerinden çok memnunuz" dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Celalabad halkı ise, Ito'nun 8 yıldır bölgede yardım çalışmalarını sürdürdüğünü ve insanlar tarafından çok sevildiğini bildirdiler. İsmini açıklamak istemeyen bir Afgan, uzun süredir Müslüman olma niyeti taşıyan Ito'nun, bunu gerçekleştirmek için kutsal Ramazan ayını beklediğini, öldürülmeyi hakedecek kötü bir şey yapmadığını vurguladı.

Japon hükümetinin Kazuyo Ito'ya 6 yıl önce silahlı destek sağlamak istediği, ancak kendisinin bu teklifi reddettiği de kaydedildi. Tarım uzmanı olduğu belirtilen Ito'nun çalıştığı Japon yardım kuruluşu PMS'nin, bölgedeki kliniklerin çalıştırılmasından sorumlu olduğu ifade ediliyor. Kazuyo Ito'nun cesedinin yarın ülkesine gönderileceği belirtildi.

CİHAN