kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İnsan haklarını koruma çabalarınızı iki misline çıkarın"

Yeni Haber
Uluslararası İnsan Hakları Konferansı Avusturya'nın başkenti Viyana'da başladı.

Konferansın açılışına görüntülü mesaj gönderen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, uluslararası topluma, "insan haklarının korunmasına yönelik çabalarını iki misline çıkarması" çağrısında bulundu.

Ban, mesajında, "İnsan haklarının korunduğunu ve insanların haklarını eksiksiz olarak kullandıklarından emin olmalıyız" dedi.

Konferansa ev sahipliği yapan Avusturya'nın Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Hans Winkler, açılış konuşmasında, 15 yıl önce düzenlenen Dünya İnsan Hakları Konferansıyla başlatılan sürecin zamanla gelişerek devam ettiğini belirterek, "Dünya İnsan Hakları Konferansıyla atılan ilk adımla BM insan hakları mekanizmasında reform yapıldığını ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin kurulduğunu" söyledi.

Viyana'da 1993 yılında düzenlenen Dünya İnsan Hakları Konferansıyla, dünyadaki insan hakları örgütlerinin güçlendiğini ve kurumsallaştığını ifade eden Winkler, "Ancak bunun yeterli olmadığını, yapılacak daha çok iş bulunduğunu" kaydetti.

Winkler, ev sahipliğini yaptıkları Uluslararası İnsan Hakları Konferansının iki gün süreceğini ve katılımcı 100 kadar uzmanın, "İnsan haklarının korunması için gelecekte uygulanacak uluslararası standartları ve kuralları belirleyeceğini" söyledi.

Hans Winkler, konferansın sonuçlarının BM Güvenlik Konseyi ile İnsan Hakları Konseyine sunulacağını belirtti.

Viyana'daki tarihi Hofburg Sarayı'nda başlayan konferansın yarın akşam saatlerinde hazırlanacak sonuç bildirisiyle sona ermesi bekleniyor.

AA