kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İPEK ŞENOĞLU

Krediyle us open

CAHİT YAVUZ
CAHİT YAVUZ
Pekin Olimpiyatları'ndan Türk sporunun alacağı dersler tartışılırken, ABD Açık'ta ülkemizi temsil etmek için bankalardan tüketici kredisi alan milli tenisçi İpek Şenoğlu'nun yalnızlığının hesabını kim verecek! ..
Şu kıza helal olsun. Tüm engellere rağmen mücadelesini sürdürebiliyor. "http://www.usopen.org/en_US/bios/overview/ wta190578.html" adresine bakın neler göreceksiniz. Sayfa sol üst köşedeki Türk bayrağı ve altında İpek Şenoğlu adıyla açılıyor. O, 63 ülkeden katılan 416 tenisçi arasında ülkemizi temsil eden tek tenisçi. Üstelik bunu ilk defa yapmıyor. 2004 yılında üçüncü tura kadar yükselerek tarihi bir başarıya imza atmıştı. 2005 yılında ise Avustralya Açık'ta ikinci tura kadar yükselme başarısını göstermişti. İpek bugün çiftlerdeki partneri Magdalena Rybarikova ile Sabine Lisicki-Aravane Rezai'ye çiftine karşı korta çıkıyor sevgili tenisseverler ve sporseverler. Amerikaya gider gitmez telefon etti İpek. Bizi aramış gözleri, haliyle. Orada olmadığımızı söylediğimde nasıl üzüldü. Nasıl üzülmesin ki! Yıllardır bu uğurda tek başına mücadele veriyor. Onurla, gururla, bir Türk kızına yakışır şekilde ülkesini temsil ediyor. Bu ülkede değer yaratanların kaçınılmaz olarak düştüğü yanlızlık çukurunda o da.

OLUR MU HİÇ
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay elinden gelen herşeyi yapmaya çalıştı. Olimpiyatlara hazırlık yapması için onunla birlikte 4 tenisçiye daha bütçeden 320 bin YTL'yi federasyonun kasasına koydu. Federasyon Başkanı Azmi Kumova ne yaptı? Bu kaynağı kişisel hırslarıyla engelleyerek, İpek'i beş parasız bıraktı. Peki hakkı olan maddi desteği alamayan İpek ne yaptı? Gidip Bankalara kredi başvurusu yaptı. İhtiyaç kredisini bilirsiniz. Başvuru formunu da "Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyanın en büyük 4 tenis turnuvasından birinde temsil edebilmek için krediye ihtiyacım var" diyemedi tabii. İlginç değil mi? Sonuçta aldığı küçük bir krediyle, borçlanarak yoluna devam etmeye çalıştı, ülkesini temsil etmek adına. İstanbul Cup sırasında konuştuğumuzda kredileri geriye ödeyemeyecek durumda olduğunu ve ailesinin 'Artık yeter' dediğini, gözlerinden yaşlar akarak anlattı. Garanti Koza'nın sahibi Şükrü İlkel ile şahit olduk bu çaresizliğe. Bugün İpek Türk tenisi ve sporu için bir ilke daha imza atacak. Garanti Koza'nın sponsorluğunda biraz daha umutlu ve güvence altında olarak. Ama hala yalnız. Şansın bol olsun İpek.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00