kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Medvedev Güvenlik Konseyi'ni topluyor

Yeni Haber
Rusya parlamentosu alt kanadı Duma ve üst kanadı Federal Konsey'de Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgelerinin bağımsızlıklarının tanınması yönünde oy birliği ile kabul edilen tasarı bugün de Rusya devlet başkanı Dmitri Medvedev'in gündeminde. Soçi'de Güvenlik Konseyi'ni toplayacak Medvedev'in parlamentoların bağımsızlıkların tanınmaları yönündeki taleplerine cevap vermesi bekleniyor.

Rusya'nın önemli ekonomi gazetelerinden Vedomosti Soçi'de gerçekleşecek güvenlik konseyi toplantısında bağımsızlıkların tanınması ile ilgili tasarının görüşüleceğini duyurdu. Rusya'nın geri çağırdığı NATO Rusya daimi temsilcisi Dmitri Rogozin, Soçi'de Federal Konsey Başkanı Sergey Miranov ve Duma Başkanı Boris Grizlov'u bekliyor. İki parlamento başkanın da Medvedev'le görüşmek üzere Moskova'dan ayrılarak Soçi'ye gittiği kaydediliyor.

Güvenik Konseyi'nde oluşturulan tampon bölgede ve ayrılıkçı bölgelerde güvenliğin sağlanması için daha fazla barış gücü birliğinin bölgeye gönderilmesi de müzakere edilecek. Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Abhazya'da bulunacak barış gücü asker sayısını daha önce 2 bin 142 olarak açıklamıştı. Bölgede oluşturulacak yeni güvenlik noktalarına kaç askerin daha yerleştirileceği henüz net değil. Güney Osetya'da oluşturulan ek 18 güvenlik noktasında 452 barış gücü askeri yerleştirilirken, Güney Osetya topraklarına konacak barış gücü asker sayısı da müzakere edilecek. Rusya Savunma Bakanlığı bölgede bulunacak asker sayısının maksimum seviyede tutulmasını isterken, gerektiğinde hızla sayının artılabileceği çözümler geliştirilmesini istiyor.

CİHAN