kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Partizan'a dikkat

ÖMER ÜRÜNDÜL
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fenerbahçe'nin 'Çantada keklik' görülen Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki Partizan maçına çok dikkatli hazırlanması gerekiyor. Çünkü takımın durumu şu anda iç açıcı değil..
İspanya, Euro 2008'de bileğinin hakkıyla şampiyon oldu. Aragones'in takımını güzel hazırlaması, taşları yerine doğru koyması ve defansif- ofansif başarılı oyun kurgusu, kendisi adına olumlu puanlardı. Yıldız oyuncuları; istediklerini tam olarak yapamadıklarında ve performansları düştüğü anda tereddütsüz çıkarması, Fabregas gibi bir yeteneği Villa sakatlanana kadar, 11'de düşünmeyişi önemliydi. Bunların ışığında Aragones'in F.Bahçe'nin senelerdir alışılmış yıldız oyunculara ayrıcalık tanıyan yanlış çehresini değiştireceğine kanaat getirdim. Sezon başında Kezman'ı gözden çıkarması, Maldonado'yla beraber ikisini MTK maçının kadrosuna almayışı olumlu kanaatlerimi pekiştirdi.

OLMAYACAK İCRAATLAR
Ama ne yazık ki ligin ilk maçında Aragones olumlu düşüncelerimi bir anda ters yüz etti. Maldonado belli bir metrekarede oynayan fizik gücü yetersiz bir ön libero. Yanında sakatlığı ve fizik açıdan hazır olmayışı yüzünden milli takımdan çıkarılan Emre. Ve Alex! 40 derece rutubetli bir havada 3 dirençsiz oyuncu bir arada. Aragones açısından işin en felaket tarafı şu: Aurelio gibi çok önemli bir ön libero elden kaçırılmış. Deivid ve Vederson yok. Selçuk da sakatlanmış. Böyle sıkıntılı bir şablonda takımın en formda ismi Semih kulübede. Bu takımın havasında, suyunda bir şey mi var? Kim teknik direktör olursa olmayacak icraatlar yapmaya başlıyor. Aragones'in Gaziantep'te yaptığı oyuncu ve görev yeri değişiklikleri de yanlıştı. İkinci yarıdaki iki değişiklikten sonra F.Bahçe risk alıyor. Top rakipteyken karşılayıcı orta saha; Semih, Alex, Maldonado, Emre. Bu dörtlü ile geriden hızlı ve iyi çıkan bir rakipten gol yememek mucize olurdu. Eski formundan uzak olsa da ileriye top taşıyan, rakip kontratakları çabuk ve akıllı kademeleriyle kesen Gökhan Gönül'ün çıkması da büyük hataydı.

ORTAYA İKİ TAKVİYE
Bu maç artık geride kaldı ama gerçekleri göz ardı etmemek lazım. En ciddi sıkıntı orta sahada. Acilen iki transfere ihtiyaç var. Aurelio gitti. Deivid sakat. Sınırlı kapasitesine rağmen Vederson da dengeli bir takım oyuncusuydu; o da yok. Emre hazır değil. Maldonado ve Alex'in devamlılıkları yok ve fizik açıdan yetersizler. Burak, Kazım ve Uğur Boral'ın ne zaman ne yapacakları belli değil. İşte bu yüzden bu bölgeye takviye şart. Defansta ve ileride sorun yok. Aragones, İspanya'da Villa ile Torres'i çift santrfor oynattı. Torres'i çıkarıp aynı özellikteki Güiza'yı sokuyordu. Semih'in teke tekte hızlı adam geçme özelliği hariç diğer özellikleri Villa'ya benzer nitelikte. Aragones, neden Güiza ve Semih'i çift santrfor oynatmasın? Bana göre çözüm iki orta saha transferi, Emre veya Alex'ten biri ve ileride Güiza-Semih ikilisi.

HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL
Semih iki senedir ilk defa sonradan girdiği bir maçta varlık gösteremedi. Çünkü sinir sistemi bozuktu. Geçen sene haksız yedekliğe direndi; kendisini ispat etti. Bu sene de alışmadığı bir rol üstlense de yine başarısını ortaya koydu. Bundan sonra haksız yere yedek kalacak bir Semih'ten Fenerbahçe hiçbir randıman alamaz. Benden söylemesi... Çantada keklik gözüken Partizan maçına da çok dikkatli hazırlanmak lazım, çünkü takımın şu anki durumu hiç iç açıcı değil.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00