kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CAHİT YAVUZ

US Open heyecanı

Bu yıl İpek Şenoğlu ile başlıyoruz US Open heyecanına. Her ne olursa olsun bize çok büyük heyecanlar katacağına inanıyorum İpek'in. Hadi hayırlısı İlk çeyrekte erkeklerin çiçeği burnunda 1 nolu seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ı zorlu rakipler bekliyor. Özellikle hızlı kortta yeteneklerini rahat sergileyebilen Alman Phlipp Kohlschreber, genç Çek raket Tomas Berdych, servisleriyle ünlü Sırp Ivo Karlovic, Federer'i Olimpiyatlarda eleyen ABD'li James Blake, vatandaşı Mardy Fish, Fransa tenisinin yükselen yıldızı Geal Monfils ve yarıfinal için en önemli rakip Arjantinli David Nalbandian var.
2. çeyrek bence en rahat seri. Sernin başında 4 nolu İspanyol D.Ferrer var. J. İsner, S. Wawrinka, M. Youzhny ve son zamanlarda dikkat çekici oyunuyla İskoç asıllı İngiliz Andy Murray de bu seride yer alıyorlar. Ayrıca bu yıl Ted Open da raket sallayan Telmuraz Gabashvili de bu çeyrekte.
3. çeyreğin seribaşı ABD'li Andy Roddick. Şilili F. Gonzales, Marat Safin, W. Tsonga ve tabi sırp Novak Djokoviç en dişli rakipler. Son çeyrekte ise uzun yıllardır bir numaralı seribaşını işgal eden Federer var. Ancak Federrer'in işi bu kez Nadal'a göre daha kolay. İspanyol Verdasco, Fransız Gasguet, Rus Tursunov ve yine bir başka Rus Davydenko arasından kolayca sıyrılması şaşırtıcı olmaz. Yine de erkeklerde, Nadal-Nalbandian, Ferrer-Murray, Roddick-Djokovic, Daydenko-Federer çeyrek final eşleşmeleri heyecan katsayısını yükseltmeye yetecektir.

IVANOVIC'İN SERİSİ ÇOK ZORLU
Bayanlarda ise 1 nolu seribaşı Sırp Ana İvanovic'i zorlu rakipler bekliyor. Bu arada N.Dechy ve Mauresmo gibi Fransız tenisinin iki önemli ismi ilk turda birbirlerine düştü. Petrova, Hantuchova, Safina ile İvanovic'in işi çok zor. Burada ABD'li Bathanie Mattek dikkat edilmesi gereken tenisçi.
2. çeyrekte Williams kardeşlerin altlı üstlü baskısı söz konusu. Burada kardeşleri Çek Vaidisova ve İstanbul Cup şampiyonu Polonyalı Radwanska zorlayabilir. 3. çeyreğin başında, İstanbul Cup finalisti ve Olimpiyat şampiyonu Rus Elena Dementieva bir başka Rus Svetlana Kuznetsova ile en favori raketler. Son çeyrekte ise yine bu yılın flaş ismi Sırp Jelena Jankovic en ağır raket olarak duruyor. ABD'li Davenport ve genç Belaruslu Victoria Azarenka ise onu fazla zorlayacak raketler olarak görünmüyor.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00