kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ayda 14.90 YTL'ye ADSL

Yeni Haber
Koç.net, "BİRİ" adını verdiği ADSL hizmetiyle birinci fazı 30 milyon dolar tutarındaki ve tüm Türkiye'yi kapsayan alt yapı yatırımları ile; kaliteli, hızlı ve en yaygın satış kanalına sahip alternatif ADSL hizmetini sunmayı hedeflediğini bildirdi.

"BİRİ" aboneliklerde 24 ay taahhüt şartı koşmazken, tüketiciler, BİRİ'ye ayda 14.90 YTL karşılığında, Türkiye çapındaki 3500 Arçelik ve Beko yetkili satıcısından ve Koç.net çözüm ortaklarından abone olabilecek. Koç.net, "İletişimin alternatifi" BİRİ'yle, 2013'e kadar kendi altyapısına 236 milyon dolar yatırım yaparak abone sayısını 1.4 milyona yükseltmeyi, alternatif telekom pazarından yüzde 35 pay almayı hedefliyor.

Koç.net, ADSL hizmeti "BİRİ" yi bugün yaptığı basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Türkiye bireysel iletişim pazarına BİRİ'yle alternatif getirdiklerini söyledi: "Türkiye'nin her yerinde aynı koşulları sağlayacak şekilde yatırım yapılarak, yeni servislere gerekli altyapıyı sunmak gerekiyor. Koç.net, telekomünikasyon sektörüne uzun soluklu bakıyor. Bu bağlamda, yatırımlarını ve gelişimini sürdürüyor. Koç.net olarak sadece birkaç ilde değil, tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde altyapı kuruyoruz. ADSL hizmetini kendi altyapımızla veriyor; bu sayede müşterilerimize kaliteli, hızlı ve yaygın ADSL hizmeti sunuyoruz. Hizmette Koç.net güveni, hizmetin kalitesi, avantajlı abonelik koşulları, zengin seçenekli hizmet paketleri ve Türkiye'nin en yaygın satış noktasına sahip oluşu gibi önemli nedenlerle BİRİ'yi, "İletişimin alternatifi" olarak tanımlıyoruz" dedi.

24 AY TAAHHÜT ŞARTI YOK

Akarca, BİRİ'nin Türkiye'de en yaygın satış kanalına sahip ADSL hizmeti olduğuna dikkat çekerek, BİRİ'nin tüm Türkiye'yi kapsayan 3500 Arçelik-Beko yetkili satıcısında ve Koç.net çözüm ortaklarında satışa sunulduğunu söyledi.

Akarca ayrıca, BİRİ'yi sektördeki diğer ADSL hizmetlerinden farklılaştıran en önemli özelliklerinden birinin, aboneliklerde 24 ay taahhüt şartı içermemesi olduğunu söyledi. Akarca, "Şu anda pazardaki mevcut ADSL abonelik paketlerinin tümü, abonelere sunduğu ücretsiz modem, kampanya süresince indirimli ücretler gibi avantajlar karşılığında, 24 ay abone olma şartı getiriyor ve bu süre dolmadan önce abonelikten çıkmak isteyenler zorlu koşullarla karşılaşıyorlar. "İletişimin alternatifi" BİRİ, alışkanlıkları değiştirecek bir yenilik yaparak, 24 ay abonelik şartını kaldırıyor" dedi.

2010'DA PAZARIN BÜYÜKLÜĞÜ 2 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

Türkiye telekom pazarında hakim operatörün payı yüzde 94 iken, alternatif operatörlerin payının yüzde 6'da kaldığını söyleyen Akarca, "Şehiriçi telefon görüşmelerinin, faturaların yüzde 80'ini oluşturması bu sonucun nedenlerinden biri olarak ortaya çıkıyor" dedi. Akarca, 2004'te alternatif operatörlere açılan şehirlerarası ve uluslararası görüşmelerin oluşturduğu pazarın büyüklüğünün şu anda yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu belirterek, "Türkiye'de şehiriçi telefon görüşmelerinin rekabete açılmasıyla önemli gelişmeler yaşanacak. 2010 yılında pazarın büyüklüğü 2 milyar dolara, alternatif operatörlerin pazar payı yüzde 25'e çıkacak. Alternatif operatörlerin payının sonraki yıllarda da artacağını, 2013 yılında yüzde 35'e çıkacağını öngörüyoruz. Telekom pazarının Türkiye'den daha önce serbestleştiği ülkelere bakıldığında da benzer gelişmelerin yaşandığını görüyoruz. Avrupa ülkelerinde alternatif operatörlerin pazar payları yüzde 45-50'ler seviyesine ulaşmış durumda"dedi.

Şehiriçi görüşmelerin rekabete açılmasıyla, tüketicilere çok daha fazla avantajlar içeren paketler sunabileceklerini söyleyen Akarca, "Örneğin, ADSL ve ses hizmetini aylık sabit bir ücret karşılığında alan tüketici, ne kadar süre konuşursa konuşsun yalnızca sabit ücreti ödeyecek. "Bu ay çok konuşursam yüklü telefon faturası gelir' korkusu yaşamayacak. Özetle, dakika ücretinin yerini sabit ücret alacak. Tüketicilere çok daha avantajlı ürün paketleri sunabileceğiz. Daha ileriki aşamada, bu hizmetlere IPTV ve (örneğin, tüketicinin aynı telefonu evde ev telefonu, dışarıda cep telefonu olarak kullanabildiği) mobil hizmetler eklenecek. Tüketici, tüm bu hizmetlerden tek faturayla faydalanabilecek. Koç.net, bu hizmetlerin hepsini verecek" dedi.

(ANKA)