kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AK Parti'den yerel seçim atağı

Yeni Haber
2009'un Mart ayında yapılacak yerel seçimler için AKP şimdiden atağa geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Rize'de başladığı yurt gezilerine bundan sonra da artırarak devam edecek. Erdoğan, partisinin il ve ilçe kongrelerine katılacak, bu merkezlerde düzenlenecek mitinglerle vatandaştan oy isteyecek.

22 Temmuz Milletvekili seçimlerinde neredeyse Türkiye'nin tamamını dolaşan ve hemen her ilde miting yapan Başbakan Erdoğan bu defa aynı taktiği yerel seçimlerde uygulayacak. Rize'nin ardından partisinin il ve ilçe kongrelerine katılacak olan Erdoğan Türkiye'yi dolaşacak. Başbakan Erdoğan gittiği illerde mitinglerle vatandaşa seslenecek ve oy isteyecek. Erdoğan'ın özellikle hafta sonlarını Ankara ve İstanbul dışında geçirerek teşkilatlara da moral verecek.

Öte yandan yerel seçimlerde hedefi yüksek tutan ve yüzde 60 gibi bir oy oranını hedefleyen AKP, bir kazaya uğramamak için işi sıkı tutuyor. AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi başkanlığında oluşturulan heyet tüm AKP'li belediyeleri mercek altına almaya başladı. Başarısız belediye başkanlarını aday göstermeyi düşünmeyen AKP başarılı olan belediye başkanları ve yeni adaylar için de anket yapacak. Ankette önde çıkan adaylar Genel Merkez'de yüzyüze görüşmeye tabi tutulacak ve son sözü yine genel merkez söyleyecek.

KALELERİ DÜŞÜRME PLANI

Başbakan Erdoğan'ın parti toplantılarında sık sık dile getirerek İzmir, Diyarbakır, Tunceli illeri ile Çankaya ilçesine AKP özel olarak eğilecek. Bu yerlerde belediye başkan adaylarının son ana kadar açıklanması beklenmezken nabız yoklamalar şimdiden başladı.

CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'de büyükşehir belediyesi için AKP'nin sosyal demokrat ve Alevi kökenli milletvekilleri uzun süreden beri bu ilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Milletvekilleri Alevi ve sosyal demokrat bir aday için Alevi dernekleri ile Alevi toplumunun önde gelen isimleriyle görüşerek destek istiyorlar. AKP, DTP'nin kalesi olan Diyarbakır'da ise GAP yatırımlarını öne çıkarmayı düşünürken AKP'nin yerel seçimler öncesinde sınır ötesi operasyonlarla birlikte sertleşen Kürt politikasının da yumuşaması bekleniyor. AKP, Tunceli'de ise Alevi kökenli bir aday arayışını sürdürürken birçok yerde kadın adaylara da öncelik verilmesi öngörülüyor.

(ANKA)