kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

McCain'in farkı kapatması Demokratları endişelendiriyor

Yeni Haber
Demokrat Parti Amerikan tarihinin en fazla medya ilgisi gören kurultayına John McCain'in farkı kapattığını gösteren anket sonuçlarının gölgesi düşmesi, Demokratları endişelendirdi. Obama'nın Joe Biden'i yardımcı adayı seçmesinden sonra yapılan ilk kamuoyu yoklamasında da yarışın başa baş devam ettiği görüldü.

CNN tarafından pazar günü yapılan ankette, Obama ve McCain yüzde 47'şer destek aldı. Bazı analistler, bu kadar ilgi gören bir kurultay sonrasında ve mevcut ekonomik tabloda Demokrat adayın rakibine 10 puandan daha az önünde yer alacağı her sonucun başarısızlık olacağı yorumunda bulunuyor.

Demokrat Parti kurultayının 28 Ağustos günü sona ermesinden 3 gün sonra 1 Eylül günü Cumhuriyetçi Partinin kongresi başlayacak. Son 8 başkanlık seçiminin yedisini, Eylül ayının ilk günleri anketlerde önde olan aday kazandı.

Öte yandan, Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain, Barack Obama'nın Joe Biden'i yardımcı adayı olarak seçmesini, "akıllı bir seçim" olarak gördüğünü söyledi. McCain, Biden ile uzun yıllara dayalı bir dostluğunun olduğunu kaydederek, "Joe'nun Obama için iyi kampanya yürüteceğini ve kayda değer bir rakip olacağını biliyorum. Joe ile farklı felsefelerimiz var ama kendisi yakın arkadaşım ve iyi bir insan" dedi.

CİHAN