kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Afganistan'da kaçırılan Japon kurtarıldı

Yeni Haber
Afganistan'da bu sabah kaçırılan Japon yardım görevlisi, polis tarafından kurtarıldı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, "Taliban'ın bu sabah kaçırdığı Japon vatandaşı, emniyet kuvvetlerince düzenlenen operasyonla kurtarılmıştır" dedi.

Sözcü, Japon yardım görevlisinin sağlığının iyi olduğunu belirtti.

Kazuya İto adlı Japon, Celalabad kenti yakınlarında kaçırılmıştı.

Japonya'nın Afganistan'da askeri bulunmuyor, ancak Hint okyanusundaki Japon donanması, ABD öncülüğündeki güçlere yakıt ikmali sağlıyor.

d

AFGANİSTAN'DA, JAPONYA YARDIM GÖREVLİSİ KAÇIRILDI

Afganistan'ın doğusunda bir Japon yardım görevlisinin kaçırıldığı bildirildi.

Japon Kyodo haber ajansı ve bir televizyon kanalı, Japon yardım görevlisinin Afganistan'ın Celalabad kenti yakınında bu sabah kaçırıldığını duyurdu.

Yardım görevlisinin görev yaptığı kuruluşun, bölgedeki klinikleri çalıştırdığı belirtildi.

Japon yardım görevlisinin kaçırılmasıyla ilgili yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

KYODO'YA GÖRE TALİBAN SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ


Afganistan'ın doğusunda bir Japon yardım görevlisinin kaçırıldığı Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulandı.

Afganistan'daki Taliban örgütünün, Japon yardım görevlisinin kaçırılmasının sorumluluğunu üstlendiği haber verildi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı, ilk önce basın yayın organları tarafından duyurulan kaçırma olayını doğrulayarak, Japon yardım görevlisi Kazuya Ito'nun (31) Celalabad kenti yakınında sabah erken saatlerde kaçırıldığını bildirdi.

Afganistan'da ilk kez bir Japonun kaçırıldığı belirtilen açıklamada, Ito'nun kurtarılması için Kabil'de bir görev gücü kurulduğu kaydedildi.

Kyodo haber ajansı, Kabil'deki bir Taliban sözcüsünün kaçırma olayının sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu ancak ayrıntı vermedi.

Ajans, bölgedeki kliniklerin çalışmasının sorumluluğunu üstlenen bir kuruluşta görev yapan ve tarım uzmanı olan Ito ve şoförünün bir grup silahlı saldırgan tarafından kaçırıldıktan kısa süre sonra, şoförün serbest bırakıldığını duyurdu.

Japon hükümeti, kaçırma olayından Taliban'ın sorumluluğu olduğu yönündeki haberleri doğrulayamayacağını belirterek, kaçırma olayıyla ilgili fidye talebinde bulunulmadığını da bildirdi.

Öte yandan Afgan polisi, Japon yardım görevlisini kaçıranlarla çatışmaya girildiğini ve Afgan şoförün serbest bırakılmasının sağlandığını belirtti.

Bir polis sözcüsü, çatışmada saldırganlardan birinin yaralandığını söyledi ve Japon yardım görevlisinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Japonya'nın Afganistan'da askeri bulunmuyor ancak Hint Okyanusundaki donanma gücü, bu ülkedeki ABD öncülüğündeki güçlerin denizdeki yakıt ikmallerine yardım ediyor.

AA