kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uçak kazası sağ kurtulan yolcu: "Şanslıyım, yeniden doğdum"

Yeni Haber
İspanya'nın başkenti Madrid'de 20 Ağustasta meydana gelen uçak kazasından sağ kurtulanlardan bir kadın, "Şanslıyım, yeniden doğdum" dedi.

Beatriz Reyes Ojeda adlı 41 yaşındaki İspanyol kadını, bugün düzenlediği basın toplantısında, gözü yaşlı bir şekilde, "Benim gibi diğer yolcuların da sağ çıkmasını isterdim" dedi.

İspanya'da son 25 yılın en büyük uçak kazasından sağ kurtulmak için özel hiçbir şey yapmadığını belirten Ojeda, "sıkı sıkı tutunduğunu, daha fazlasını hatırlamadığını" belirtti.

Ojeda, üzerlerine eşya düşen iki çocuğun kurtulmasına yardım etmesiyle ilgili olarak da, "aklında sadece bir çocuğun esmer yüzü ve kırmızı tişörtünün kaldığını" söyledi.

Uçağın kalkış anının normal olduğunu söyleyen İspanyol kazazede, "Havalanır havalanmaz uçak yana yatınca bir şeyler oluyor dedim. Gördüklerimi hatırlamıyorum, sadece insanların bağrışmalarını hatırlıyorum" dedi.

Ojeda, kendisini iyi hissettiğini, yarın uçağa binerek Kanarya Adaları'na ailesinin yanına gideceğini belirtirken, "Kanarya Adaları'na şu anda cesetler ulaşırken, ben yürüyerek varacağım. Gerçekten çok üzgünüm, ama bu kara sayfayı kapatıp, hayatıma yeniden başlayacağım" diye konuştu.

Öte yandan, kazada ölen 154 kişiden 105'nin kimliklerinin tespit edildiği açıklandı. Yetkililer, bazı cesetlerin tamamen yandığını, bunun için DNA testlerinin uzun süreceğini, "hatta bazı ailelere verilecek cesedin olmadığını" söylediler.

Kazada ölenler arasında bulunan Türk vatandaşı Mustafa Erdil'in cesedinin tespiti yönünde de bir gelişme olmadığı öğrenildi.

AA