kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TFF'den Sivasspor'a olumsuz yanıt

AA
Yeni Haber
Futbol Federasyonu, geçen sezon Trabzonspor ile Beşiktaş arasında yapılan lig maçında, siyah-beyazlı ekibin, isim listesinde bulundurulması zorunlu futbolcuları bulundurmadığı ve bu nedenle hükmen yenik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, bu nedenle ligde 3. olamadıkları iddiasıyla Futbol Federasyonu'na yaptıkları itiraz başvurusu reddedildi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Sivasspor'un, 20 Ekim 2007'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında yapılan maçta Beşiktaş'ın, müsabaka isim listesinde bulundurması zorunlu olan futbolcuları bulundurmadığını ve bu nedenle hükmen yenik sayılması gerektiğini, bunların yapılmamış olması nedeniyle de kendilerinin Turkcell Süper lig'de 3. olamadıklarını ileri sürerek, uğranılan zararın giderilmesi amacıyla Futbol Federasyonu'na başvurdukları kaydedildi.

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 27. maddesinin 4. fıkrası gereğince, bu tür itirazların, müsabakayı izleyen 5 gün içinde yapılması gerekirken, bu süre içinde yapılmadığının anlaşıldığı ve başvurunun usulden reddedildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Bu başvuru üzerine yapılan inceleme sonucunda, söz konusu müsabakada Beşiktaş'ın, Turkcell Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9. maddesine aykırı olarak, müsabakanın oynanacağı tarihte, kulübe tescil edildiği tarih üzerinden en az 2 yıl geçmiş ve 01.01.1985 veya daha sonra doğmuş bir T.C. vatandaşı profesyonel futbolcuyu müsabaka isim listesinde bulundurmadığı tespit edilmiştir. Sivasspor'un, itirazını süresinde yapmamış olması ve dolayısıyla bu aykırılığın tespit edilememiş olması nedeniyle, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 27. maddesinin 5. fıkrası gereğince Beşiktaş'ın hükmen mağlup sayılması hukuken mümkün değildir. Bununla birlikte, konuyla ilgili incelemeler federasyonumuzca gerçekleştirilecek ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.''
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00