kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sivasspor'da yeni transferler göz doldurmadı

Yeni Haber
Kayserispor ile evinde golsüz berabere kalan Sivasspor'da yeni transferler, taraftardan olumsuz not aldı. Yeni transfer 4 futbolcunun forma şansı bulduğu maçta Faruk, Herve Tum, İbrahim Dağaşan ve oyuna sonradan giren Da Silva Bilica rakip karşısında etkili olamadı.

Geçtiğimiz sezon başarılı bir grafik çizen Sivasspor, ligi averajla 4. sırada bitirmişti. UEFA İntertoto Kupası maçları nedeniyle sezonu erken açan Sivasspor, yeni sezon öncesi 8 futbolcu transfer etti. Yeni sezona da umutlu giren Kırmızı - beyazlı ekip, ilk maçında Kayserispor'u konuk etti. 0-0 biten maç sonrası seyirciler, stadı üzgün şekilde terk ederken yeni transferlerin ortaya koyduğu futbol beğenilmedi.

İntertoto Kupası maçları nedeniyle erken form tutan futbolcular, Kayseri karşısında etkili futbol ortaya koyamadı. Bursaspor'dan büyük umutlarla transfer edilen Herve Tum kenarlardan etkili ortalar yapamadı. Aynı şekilde Kasımpaşa'dan alınan Faruk da gol pası veremedi. Bursaspor'dan alınan İbrahim Dağaşan, Clusj takımından transfer edilen Fabio Da Silva Bilica da oyunun kaderini değiştirecek pozisyonlar üretemedi.

Geliştirilen ataklar, hep rakip futbolculara takıldı. Aynı zamanda geçen sezon attığı gollerle takımı sırtlayan Musa Aydın ve Mehmet Yıldız'ın formda olmaması ise maçın berabere bitmesinden etkili oldu. Rakibi tarafından iyi marke edilen Mehmet Yıldız, çoğu zaman rakip kalede yalnız kaldı. Uzun süren sakatlığın ardından oyuna ikinci yarıda giren golcü futbolcu Pini Felix Balili de eski günlerinden yoksun bir maç çıkardı. Balili'nin istenilen performansı yakalayamadığı gözlendi.

Taraftarlar, transfer sezonu bitmeden orta saha, libero ve forvet bölgelerinde takıma takviye yapılmasını istiyor. Takımda bazı eksiklerin olduğunu söyleyen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, özellikle ilk 45 dakika iyi oynayamadıklarını ifade etti. Henüz ligin başında olduklarını belirten Uygun, "Takımda ufak tefek eksiklerimiz var. Onları da ilerleyen haftalarda telafi edeceğiz." şeklinde konuştu.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00