kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Massa ümit tazeledi

Valencia'daki Avrupa Grand Prix'ini kazanan Massa, sezonun bitimine 6 yarış kala Hamilton'ın 6 puan gerisinde ikinci sıraya yükseldi. Raikkonen ise finişe gelemedi..
Formula 1'de Valencia'daki yeni cadde-pistte yapılan 57 turluk Avrupa Grand Prix'sinde zafer Felipe Massa'nın oldu. Ferrari pilotu, bitime 6 yarış kala şampiyonluk ümitlerini tazeledi. Startın iki önemli olayı vardı. Kovalainen Raikkonen'i geçip dördüncü sıraya yerleşti ve eski dünya şampiyonu Alonso, Nakajima ile yaptığı kazadan sonra yarışı bıraktı. Bu İspanyol yarışseverler için büyük bir hayal kırıklığıydı. Massa, rakiplerine göre erken yaptığı pit-stoplar sonrasında da liderliğini korurken Raikkonen, ilk pit-stopu sonrası Glock ve Heidfeld'in arkasında zaman kaybetti. Glock, tek pitstop tercihiyle 13. başladığı yarışta finişe 7. geldi ve Toyota iki pilotuyla birden puan aldı. Üçüncü olan Kubica (BMW) Haziran'dan beri ilk kez podyuma çıkarken, daha sonra Kovalainen (McLaren), Trulli (Toyota), Vettel (Toro Rosso), Glock ve Rosberg (Williams) sıralandı.

MASSA UCUZ ATLATTI
Massa'nın 37. turdaki ikinci pit-stopu da yarışın en önemli anlarındandı. Brezilyalı pilot, hareket ettiğinde Sutil yanına gelmişti. Massa, Force India'ya çarpmamak için yavaşladı ama bu an incelemeye alındı. Böyle olaylar için en azından pitten geçme cezası veren komiserler bu kez 10 bin euro para cezası vermekle yetindi. Massa kendisini birincilikten edebilecek bu olayı ucuz atlattı. Brezilyalı pilot, "Sutil pitten önümde bile çıksa yol vermek zorundaydı. Ben liderdim. O, tur yemişti. Yine de risk almadım, ayağımı gazdan çekip yol verdim" derken, sonuç için "Macaristan'daki kabusun ardından herkes için yeni bir pistte pole-position, en iyi tur zamanı ve birincilik. Harika bir geri dönüş" yorumunu yaptı.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00